ΕΚΤ: Εν αναμονή των στοιχείων - Πιθανή αύξηση επιτοκίων τον επόμενο μήνα

 ΕΚΤ: Εν αναμονή των στοιχείων - Πιθανή αύξηση επιτοκίων τον επόμενο μήνα

Η ΕΚΤ αύξησε το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την Πέμπτη και ανέφερε ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός εγγυάται μια νέα κίνηση τον επόμενο μήνα

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε την απόφαση της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, η οποία θα διαμορφωθεί από τα εισερχόμενα δεδομένα, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν την Δευτέρα.
Η ΕΚΤ αύξησε το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την Πέμπτη και ανέφερε ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός εγγυάται μια νέα κίνηση τον επόμενο μήνα.

Ο Λέιν έδωσε έμφαση στα εισερχόμενα δεδομένα ως τον κύριο μοχλό μελλοντικών αποφάσεων.

«Σε αυτό το σημείο, σίγουρα βασιζόμαστε στα δεδομένα», είπε. "Ο Ιούλιος δεν είναι τόσο μακριά, μπορούμε να πούμε, εκτός εάν υπάρξει υλική αλλαγή, μια άλλη πεζοπορία (είναι πιθανή)."

«Αλλά για μένα ο Σεπτέμβρης είναι τόσο μακριά· ας δούμε τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε ο Λέιν.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έχουν παραταχθεί πίσω από τα σχέδια για αύξηση των επιτοκίων ξανά τον επόμενο μήνα, αλλά οι απόψεις διίστανται σχετικά με την πολιτική περαιτέρω, καθώς ο υποκείμενος πληθωρισμός παραμένει πεισματικά υψηλός, ακόμη και όταν η οικονομία μόλις αναπτύσσεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ