«Άδοξο» τέλος για τον Βύρωνα Πολύδωρα

«Άδοξο» τέλος για τον Βύρωνα Πολύδωρα
Η κυβέρνηση προ της "γενικής κατακραυγής" απέσυρε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα, η οποία δεν τέθηκε καν προς ψηφοφορία στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων όλα έδειχναν ότι η αρχική πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 που απαιτούνται από το Σύνταγμα.

Ο Νίκος Βούτσης παίρνοντας το λόγο στο τέλος της Διάσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποσύρεται το όνομα του πρώην προέδρου της Βουλής και επανήλθε στην αρχική του πρόταση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε απορριφθεί κατά την τελευταία διάσκεψη των Προέδρων, η οποία είναι ο Ροδόλφος Μορώνης (έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Τύπου πριν τις εκλογές του 2007). Ως αντιπρόεδρος προτάθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ το νέο μέλος που προτάθηκε είναι ο επίσης δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Κιάος.

Μετά την ανατροπή με την πρόταση του Νίκου Βούτση η Διάσκεψη των προέδρων διεκόπη ώστε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορίαεπί της νέας πρότασης.

Η ΝΔ σύμφωνα με πληροφοίες αναμένεται να καταγγείλει το Νίκο Βούτση και την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό καταψηφίζοντας και τη νέα πρόταση ενώ πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν μπαίνουν σε συζήτηση για κανένα πρόσωπο αν πρώτα δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά.

Αντιθέτως αναμένεται με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.