H Βαρκελώνη μετράει τις πληγές της

H Βαρκελώνη μετράει τις πληγές της

Την απογοήτευση και το σοκ από την ακύρωση του διεθνούς συνεδρίου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή τεχνολογία προσπαθεί να ξεπεράσει η Βαρκελώνη.

Η ακύρωση του Mobile World Congress (MWC) μετά τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που είχαν ανακοινώσει πως αποσύρονται από το συνέδριο και την έκθεση λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού, προκάλεσε αίσθηση. Είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός που ματαιώνεται, ενώ στην ίδια την Κίνα έχει ανακοινωθεί η αναβολή του Γκραν Πρι της Σαγκάης που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου.

Η απόφαση των διοργανωτών του MWC έχει προκαλέσει συζητήσεις, φαίνεται όμως εκ των πραγμάτων πως δεν μπορούσε να γίνει διαρκώς. Μεγάλα ονόματα του χώρου όπου οι Ericsson, Sony, Vodafone, Deutsche Telekom και Amazon απέσυραν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή, αφήνοντας λίγα περιθώρια στους διοργανωτές που έβλεπαν πως στο τέλος, από τα μεγάλα ονόματα, θα έμεναν ουσιαστικά κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE.

Η ζημιά για την πόλη είναι μεγάλη και υπολογίζεται στο μισό δισ. ευρώ, ενώ περίπου 15.000 άνθρωποι που επρόκειτο να εργαστούν στο εκθεσιακό κέντρο και τους χώρους του συνεδρίου αναζητούν τώρα άλλη εργασία.

Ορισμένες εταιρείες ωστόσο που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο MWC ανακοινώνουν πως θα πραγματοποιήσουν κάποιας μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις στη Βαρκελώνη, σε μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον του Τύπου και ενδιαφερόμενων συνεργατών. Από τις εταιρείες αυτές, η πιο γνωστή στην Ελλάδα είναι η Xiaomi, ενώ κάποιες εκδηλώσεις σχεδιάζει και η Oppo, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσει στον ίδιο δρόμο και η Huawei. Ωστόσο, αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα τραβήξουν το ενδιαφέρον 100.000 ανθρώπων όπως επρόκειτο να συμβεί με το MWC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ