Die Zeit: "Μαγείρεμα" στοιχείων ζήτησε ο Βενιζέλος

Die Zeit: "Μαγείρεμα" στοιχείων ζήτησε ο Βενιζέλος
Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αποκαλύπτει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γέοργκ Άσμουσεν να «αναδιοργανωθούν» τα νούμερα για το δημοσιονομικό κενό.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης έθεσε το θέμα «μαγειρέματος» των στοιχείων αναφορικά με το επικείμενο δημοσιονομικό κενό της χώρας για την περίοδο 2015-2016 έτσι ώστε να φανεί μικρότερο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Βενιζέλος, δια μέσω εκπροσώπου του που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι είναι «απολύτως αναληθές».

Άσμουσεν και Βενιζέλος πάντως συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου κατά τη διάρκεια αυθημερόν επίσκεψης του Γερμανού τραπεζίτη. Η συνάντηση έληξε χωρίς να υπάρξει επίσημη δήλωση από τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με την Γιάνα Σιμόν, δημοσιογράφο του Zeit Magazin που συνόδευσε τον κ. Άσμουσεν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γερμανός τραπεζίτης εξεπλάγη.

"Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Συζήτησαν το επικείμενο δημοσιονομικό κενό. Μετά τη συνάντηση, ο Άσμουσεν σχεδόν εξαφανίστηκε από το γραφείο. Έχει μείνει κατάπληκτος. Ο αντιπρόεδρος του ζήτησε εάν τα στοιχεία μπορούσαν να αλλάξουν ώστε το κενό να φανεί μικρότερο ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Αναδιοργάνωση στοιχείων. Για τον Άσμουσεν τα λόγια αυτά χαρακτηρίζουν την «παλιά Ελλάδα». Ένα απαρχαιωμένο και αναποτελεσματικό σύστημα το οποίο ουσιωδώς δεν κατανοεί" γράφει στο άρθρο της.