Ρίχνουν στην αγορά 2 δισ. ευρώ

Ρίχνουν στην αγορά 2 δισ. ευρώ
Σε περίπου 2 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των χαμηλότοκων τραπεζικών δανείων που θα έχουν συμβασιοποιηθεί ως το τέλος του χρόνου, ενώ αποφασίστηκε ο διπλασιασμός από 500.000 ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ του ορίου χρηματοδότησης του Προγράμματος Εξωστρέφεια που παρέχει ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγές.

«Η συμβασιοποίηση των 2 δισ. ευρώ σε δάνεια με χαμηλά επιτόκια ως το τέλος του χρόνου αποτελεί δέσμευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα πέφτουν όντως στην πραγματική οικονομία έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες συγκεκριμένη στοχοθεσία κάθε μήνα και ήδη λειτουργεί το σχετικό σύστημα ελέγχου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, χθες, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τους επικεφαλής οργανισμών, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του χρηματοδοτικού ορίου του ΟΑΕΠ, κατόπιν πρότασης του ίδιου του οργανισμού.