Αύριο η συνάντηση Γ. Στουρνάρα - Moody's στην Αθήνα

Αύριο η συνάντηση Γ. Στουρνάρα - Moody's στην Αθήνα
Συνάντηση με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody's θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσει η επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας, αφού τα πρόσφατα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρωτογενές πλεόνασμα σε συνδυασμό με τη τελευταία αξιολόγηση της Τρόικας, διαμορφώνουν προϋποθέσεις αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας

Η τρέχουσα πιστοληπτική αξιολόγηση της Moody΄s για την Ελλάδα είναι πέντε βαθμίδες χαμηλότερη από τις αντίστοιχες των Standard & Poor΄s και Fitch. Η Moody΄s διατηρεί αξιολόγηση C για την χώρα μας, που είναι η χαμηλότερη δυνατή. Στελέχη ξένων οίκων σημειώνουν ότι πιθανή αναβάθμιση από τη Moody΄s αποτελεί σημαντικό γεγονός κυρίως σε επίπεδο κλίματος και ψυχολογίας, αλλά δεν ανατρέπει το συνολικό σχεδιασμό για την έξοδο της χώρας στις αγορές, βάσει του προγράμματος στήριξης.