Ρωσικό ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ, ΟΛΘ και ΟΣΕ

Ρωσικό ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ, ΟΛΘ και ΟΣΕ
Η Μόσχα στέλνει μήνυμα στην Αθήνα για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων. Αυτό είναι το μοτίβο της επίσκεψης της προέδρου του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, το ερχόμενο διήμερο.

Οπως σημειώνει η ίδια έντονο είναι το ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρείες για ΔΕΠΑ, ΟΛΘ και ΟΣΕ. Υποστηρίζει ότι «το ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ παραμένει».

«Ο διάλογος δεν διακόπηκε, συνεχίζεται. Αλλά θα πρέπει να προηγηθούν νέες διαβουλεύσεις» αναφέρει. Προσθέτει ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, μαζί με ελληνική εταιρεία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ΟΣΕ και ενδιαφέρονται για μια λύση-πακέτο, με συμμετοχή και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ώστε η πρόταση να είναι οικονομικά βάσιμη.

Οι σχέσεις των δύο χωρών, τα εμπόδια στη διεύρυνσή τους και η κρίση στη Συρία θα βρεθούν στην ατζέντα των διαβουλεύσεων στην Αθήνα. Για όλα αυτά μιλά στο «Εθνος της Κυριακής». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά "ερχόμαστε με πρόσκληση του ελληνικού Κοινοβουλίου και στοχεύουμε να θέσουμε σε δραστηριότητα και τις διακοινοβουλευτικές επαφές και τη διεύρυνση της νομοθετικής βάσης στις διακρατικές μας σχέσεις, την προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα σε περιφέρειες των δύο χωρών. Θα έχουμε συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, θέλουμε να συζητήσουμε και την κατάσταση στο επίκαιρο και καυτό θέμα της κρίσης στη Συρία, να εκθέσουμε τις θέσεις, τα επιχειρήματά μας και θα θέλαμε να κατανοήσουμε τη θέση των εταίρων μας, στην Αθήνα, για το θέμα".