«Ζημία» 131 εκατ. στον προϋπολογισμό από τα τέλη κυκλοφορίας

«Ζημία» 131 εκατ. στον προϋπολογισμό από τα τέλη κυκλοφορίας
Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται τα κρατικά έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου στο επτάμηνο, με τα Τέλη Κυκλοφορίας να σημειώνουν πτώση 51,3%, ενώ εντός των στόχων κινήθηκαν τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης που ανήλθαν σε 32 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας στο επτάμηνο ανήλθαν σε μόλις 124 εκατ. ευρώ καταγράφοντας έλλειμμα 131 εκατ. ευρώ, καθώς οι στόχοι του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου ανέρχονταν σε 255 εκατ. ευρώ!

Από την άλλη μεριά, η επίτευξη του στόχου στα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης πραγματοποιήθηκε καθαρά από την πολύ μεγάλη αύξηση που σημείωσαν τα εταιρικά αυτοκίνητα που μεταφράζονται σε έσοδα για το κράτος αλλά όχι και για όλους τους εισαγωγείς. To μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης σχετικά με το θέμα κατάρρευσης των κρατικών εσόδων τόνισε στην «Η» πως είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Θα πρέπει το κράτος να αλλάξει ριζικά τη φορολόγηση στα αυτοκίνητα αλλιώς τα δημοσιονομικά έσοδα κάθε μήνα θα είναι και λιγότερα με αποκορύφωμα στα τέλη του 2013...

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Ειδικής Ομάδας Εργασίας ώστε να αποφασιστεί τι πρόκειται τελικά να γίνει στα ΙΧ. Μεταξύ των θεμάτων που έχουν τεθεί και εξεταστεί συμπεριλαμβάνονται τα Μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας και η φορολόγηση των αυτοκινήτων (τεκμήρια, Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης, Τέλος Ταξινόμησης) με βάση την Αξίας Λιανικής και όχι τον κυβισμό του κινητήρα.

Πηγή: imerisia.gr