Το 2014 η συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Το 2014 η συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε
Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθειας, θα το συζητήσουμε του χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στην Westfallen Blatt, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι «το αποφάσισαν πανηγυρικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε συνεχώς ότι δεν ισχύει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «συκοφαντικές» τις δηλώσεις του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα «μεγάλο ψέμα» σε σχέση με την ευρωδιάσωση, το οποίο θα φανεί μετά τις εκλογές.

Έμμεσα άσκησε κριτική και στον γερμανό, μέλος επίσης του CDU, επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος.

Στην εικοτολογία που ακολούθησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «αυτό το τμήμα της συζήτησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, δεν πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η αβεβαιότητα στις χρηματαγορές. Αυτή την κατάσταση την ζήσαμε, μόλις την ξεπεράσαμε και δεν πρέπει να εμφανιστεί και πάλι».