Αισιοδοξία για συμφωνία με την τρόικα έως την Κυριακή

Αισιοδοξία για συμφωνία με την τρόικα έως την Κυριακή
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για μια τελική (πολιτική) συμφωνία με την τρόικα έως την Κυριακή, που θα επιτρέψει να δοθεί το «πράσινο φως» από το Eurogroup της Δευτέρας, για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Την εικόνα αυτή ενισχύουν οι δηλώσεις Σόιμπλε και Ντράγκι.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος σε όλα τα ζητήματα και σημείωσε ότι «πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με Τα Νέα, κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό τέθηκαν στο τραπέζι τέσσερα σημεία για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Η θέση των δανειστών για τις εναλλακτικές προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο με φόντο το Δημόσιο, αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη νέα συνάντηση που έχουν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη.

Στη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το «χαρτί» της ΕΡΤ, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα επιταχυνθεί το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων φορέων, με τους οργανισμούς που συνθέτουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) να προεξοφλείται ότι είναι το επόμενο άμεσο βήμα.

Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν το σχέδιο αλλαγών στην αμυντική βιομηχανία να ανακοινωθεί ακόμη κι εντός Ιουλίου.