Παράταση ενός μήνα και αλλαγές για το "35χίλιαρο" των ανέργων

Παράταση ενός μήνα και αλλαγές για το "35χίλιαρο" των ανέργων
  Με τροποποιήσεις στον οδηγό του προγράμματος και παράταση της διάρκειας υποβολής των προτάσεων, συνεχίζεται το πρόγραμμα ενίσχυσης των ανέργων και των νέων επιχειρήσεων, το γνωστό «35χίλιαρο».

Συγκεκριμένα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων μέχρι τις 17/2/2012, για ένταξη στο Πρόγραμμα του Ε.Π. Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων,έως του ποσού των 35.000 ευρώ, με τίτλο "Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους με 1. Στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών 2. Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής κ.α"., ενώ αλλάζουν και τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταζθούν στο πρόγραμμα.

Ο νέος τροποποιημένος οδηγός προχωρά σε διαχωρισμό των νεοϊδρυθεισών επιχειρήσεων (από 01/01/11 έως 11/10/11) και των υπόσύσταση επιχειρήσεων (από 12/10/11 έως και 60 ημέρες μετά την απόφαση ένταξης) με τις διαφορετικές απαιτήσεις για την κάθε δράση. Διευκρινίζεται ότι οι νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που αναγράφονται στον Πίνακα Α του Παραρτήματος Ι τουπαρόντος Οδηγού.
Οι υπό σύσταση επιχειρήσεις θα πρέπει να ιδρύονται από ανέργους που διαθέτουν
δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να διαθέτουν ΜΟΝΟ επιλέξιμο/ους ΚΑΔ.

pdfΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ