Mέχρι 8 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για επιδοτούμενη κατάρτιση σε εξαγωγές

 Mέχρι 8 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για επιδοτούμενη κατάρτιση σε εξαγωγές
Προθεσμία ως τις 8 Νοεμβρίου 2013 θα έχουν όσοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες από την Αττική, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στον Τρίτο και τελευταίο Κύκλο της επιδοτούμενης Δράσης «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας: Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη».

Οι εν δυνάμει δικαιούχοι που θα υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους, θα καταρτιστούν από εξειδικευμένους συμβούλους εξαγωγών για 40 ώρες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εξαγωγικής επιχείρησης, εργασίας σε Τμήματα Εξαγωγών υφιστάμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων ή την παροχή υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η Δράση αποσκοπεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από εξειδικευμένους εισηγητές, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει ή επιθυμεί να στελεχώσει εξωστρεφείς επιχειρήσεις, καθώς και στην ουσιαστική υποστήριξη ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, προκειμένου να αποκτήσουν εξωστρεφή προσανατολισμό. Ουσιαστικά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τα κατάλληλα εκείνα εφόδια προκειμένου να ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους προς τις αγορές του κόσμου.

Ειδικά, για την Αττική, έδρα πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μαστίζονται από την ύφεση και την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, η Δράση αποτελεί διέξοδο ενημέρωσης και πληροφόρησης, χωρίς μάλιστα την υποχρέωση ανάληψης οποιουδήποτε κόστους. Από την άλλη πλευρά, παρέχει την ευκαιρία σε εργαζόμενους να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, με νέες γνώσεις και να αποκτήσουν νέες προοπτικές εργασίας και απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές».

Η επιδοτούμενη Δράση «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας: Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη»», του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό», υλοποιείται η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Οι 260 δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι α) εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με προσωπικό έως 250 άτομα), β) αυτοαπασχολούμενοι και γ) επιχειρηματίες, ενώ στοχεύει στην Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, των ΜΜΕ και των Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας. Ειδικά για την Αττική, ο τρίτος και τελευταίος κύκλος των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει 260 δικαιούχους, για τους οποίους θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η Κατάρτιση θα έχει διάρκεια 40 ώρες και θα είναι επιδοτούμενη με €5 (μεικτά)/ώρα.

Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν, μεταξύ άλλων, σε θεματικές κατηγορίες όπως: Βήματα για να Εξάγω, Όροι Παράδοσης (INCOTERMS), Όροι Πληρωμής, Δίκτυα Διανομής, Τελωνειακά & Φορολογικά Θέματα, Ηλεκτρονικό Τελωνείο, Συσκευασία & Labeling προϊόντων, Τιμολογιακή Πολιτική, Εξαγωγικό Marketing & Εκπόνηση Έρευνας Αγοράς, Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις & Αποστολές, Διαπολιτισμική Επικοινωνία & Εξυπηρέτηση Διεθνών Πελατών, Υγιεινή & Ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ