Bloomberg: Περιθώριο ανατροπής του Brexit βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Bloomberg: Περιθώριο ανατροπής του Brexit βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει πως το Brexit μπορεί να αποτραπεί, αναφέρει το Bloomberg, που περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως ειδικό στην ανατροπή δημοψηφισμάτων.

Στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός σχολίασε πως αν δεν ληφθούν στο ενδιάμεσο διάστημα αποφάσεις για την έξοδο από την Ε.Ε. η Βρετανία θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. “Αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη ήττα για τους υπέρμαχους του Brexit και ίσως να αποτελέσει την αρχή του τέλους του Brexit” φέρεται να ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Το Bloomberg σχολιάζει πως το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και είχε υπστηρίξει την απόρριψη της τότε πρότασης των Ευρωπαίων για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. “Κέρδισε την αναμέτρηση αλλά άλλαξε πορεία και δέχθηκε τη συμφωνία μετά από μία ολονύκτια σύνοδο στις Βρυξέλλες” σχολίασε το Bloomberg προσθέτοντας όμως πως στην περίπτωση της Ελλάδας και σε αντίθετη περίπτωση με την Τερέζα Μέι ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε υποστήριξη από την αντιπολίτευση.

“Ο κ. Τσίπρας είπε στους ηγέτες της Ε.Ε. πως δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατ. Βρετανούς πολίτες που υπέγραψαν έκκληση για ανάκληση της απόφασης του Brexit. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι στην περίπτωση της Ελλάδας οι υποστηρικτές της Ε.Ε. στο δημοψήφισμα είχαν χλευαστεί ως 'μενουμευρώπηδες'”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ