Ξανά αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του Χάρη Δούκα

Ξανά αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του Χάρη Δούκα

"Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω – Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι" -

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανανέωσε τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας στο β` γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Χάρη Δούκα με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του αντιπάλου του. Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά». Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου, σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπογράμμισε σε άλλο σημείο ενώ είπε ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να τελειώσει η παντοδυναμία της ΝΔ.

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ. Και από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι θα πάμε το Κίνημά μας ακόμα ψηλότερα! Εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του. Το είπα πολλές φορές αυτή την προεκλογική περίοδο, θα το πω κι απόψε: τα δύσκολα είναι πίσω μας!Τα καλύτερα είναι μπροστά μας! », υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης επευφημούμενος από δεκάδες στελέχη και μέλη του κόμματος με ενθουσιώδη συνθήματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «μαζί θα προχωρήσουμε, χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, με δυναμισμό. Και πάνω απ’ όλα με πολιτικό ήθος, γιατί για μένα η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική. Αλλά είναι ταυτόσημες».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν να νικήσουν τη ΝΔ . « Έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές. Ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας».

Μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία ενώ πρόσθεσε ότι «οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο». Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί με αξιοπιστία, με ενότητα, με σοβαρότητα και προτάσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων».

Ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη, και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. «Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα . Θέλω και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλοι τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τα χρόνια που έρχονται», ανέφερε.«Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση, να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και για να έρθουν,« έχουμε χρέος πρώτα απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία» και κατέληξε: «Θα δώσω λοιπόν όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: «Σήμερα 13/10/2024 και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος. Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης: Ανδρουλάκης Νίκος 59,9% – Δούκας Χάρης 40,1%. Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο Ανδρουλάκης Νίκος».

Χ. Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει

Ο Χάρης Δούκας αναγνώρισε νωρίτερα την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη εσωκομματική ψηφοφορία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον συνεχάρη τηλεφωνικά ενώ τον ευχαρίστησε λέγοντάς του ότι προχωράμε όλοι μαζί.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με την ήττα του, ο κ. Χάρης Δούκας ανέφερε: «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μας τίμησαν σε αυτές τις κρίσιμες διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μας.Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνη,ς της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».

Συγχαρητήρια Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Π. Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του Ν. Ανδρουλάκη

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο» τονίζει σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος.

Α. Διαμαντοπούλου: Είμαι πολύ αισιόδοξη – Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει δυναμωμένο

Είμαι πολύ αισιόδοξη, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει δυναμωμένο, τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤΝews η Άννα Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πλέον και την ωριμότητα και τη θέληση για να προχωρήσει σε μία σύνθεση ρευμάτων και απόψεων.

«Θέλω να σας πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξη. Πιστεύω ότι μετά από αυτούς τους δύο μήνες που ουσιαστικά αποτυπώθηκε μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα ανθρωπογεωγραφία που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μιλήσει σε πολλά στρώματα, μπορεί να μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους πέρα από τον χώρο που είχε μέχρι τώρα.

»Και πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πλέον και την ωριμότητα και τη θέληση και νομίζω έχει και μια μεγάλη εμπειρία τώρα για να προχωρήσει σε αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό που χρειάζεται τώρα η παράταξη είναι μια σύνθεση ρευμάτων, μια σύνθεση απόψεων μέσα σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και με συγκεκριμένη στρατηγική, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο όπου θα εκφραστούν όλα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε η Άννα Διμαντοπούλου.

Για το πώς βλέπει τον δικό της ρόλο την επόμενη μέρα απάντησε «δεν βλέπω κανένα ρόλο. Εγώ περιμένω. Νομίζω ότι ο κύριος Ανδρουλάκης χρειάζεται ένα χρόνο. Χρειάζεται κάποιες μέρες να παρουσιάσει ένα σχέδιο, να προτείνει στον καθένα ή σε όλους μαζί. Νομίζω όλα αυτά θα ενταχθούν μέσα σε ένα σχέδιο, δεν είναι ρόλοι, πάρε αυτό, πάρε εκείνο, πάρε το άλλο» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε για το ΠΑΣΟΚ «βγαίνει μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση, κατά την άποψή μου, δυναμωμένο. Δηλαδή έχω την αίσθηση ότι στις δημοσκοπήσεις ήταν δυναμωμένο το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να το διατηρήσει και να το ανεβάσει[…] πιστεύω ότι σε ένα διάστημα 5 6 μηνών θα πρέπει να έχουμε δώσει ένα ένα νέο πρόσωπο και μια νέα δυναμική.
Προσωπικά είμαι αισιόδοξη ότι μπορεί να γίνει».

Συγχαρητήρια Μ. Κατρίνη στον Ν. Ανδρουλάκη: Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ν. Γιαννακοπούλου: Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK

Η Νάντια Γιαννακοπούλου συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά:«Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Ναντια», έγραψε.

Στ. Κασσελάκης: Επικοινώνησα με τον Ν. Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του» αναφέρει σε ανάρτησή του του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες». Σημειώνεται ότι στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Ψήφισαν 212.269 χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι απόδημοι. Στους απόδημους σχεδόν στο σύνολο των τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης απέσπασε 61% και 38% ο Χάρης; Δούκας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε σε Ανδρουλάκη και Δούκα για να τους συγχαρεί

Λίγο μετα τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Έπειτα, τηλεφώνησε στον Χάρη Δούκα, προκειμένου να τον συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

Φ. Σαχινίδης: Δεν καταφέραμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αυξάνοντας τη συμμετοχή στον β’ γύρο

«Είναι αρκετά ικανοποιητικό το ποσοστό της συμμετοχής» στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΕΡΤNews ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο, τόνισε: «Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη και δεν καταφέραμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, αυξάνοντας τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο σε σχέση με τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο. Και έχω προσδιορίσει κάποιους παράγοντες οι οποίοι ενδεχομένως να είναι μέρος της ερμηνείας. Δεν λέω ότι είναι η καθοριστική εξήγηση, αλλά μπορεί να είναι μέρος της ερμηνείας.

Το πρώτο είναι ότι έπαψε να υπάρχει το ενδιαφέρον μεταξύ της πρώτης Κυριακής και της δεύτερης Κυριακής, για να μην πω ότι υπήρχε και ένα κλίμα, τουλάχιστον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετά αν θέλετε έτσι επιθετικό. Αυτό πιστεύω ότι έπαιξε έναν ρόλο και οδήγησε πολλούς στο να μην προσέλθουν στις κάλπες». «Το δεύτερο συμπέρασμα που ενδεχομένως θα μπορούσε να βγάλει κάποιος ήταν ότι τελικά, ενώ από τις πολλές υποψηφιότητες φάνηκε ότι υπάρχει ένα αίτημα αλλαγής. στο τέλος αποδείχθηκε ότι η αλλαγή αυτή είχε προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά. Ότι δηλαδή δεν ήτα η αλλαγή το ζητούμενο, αλλά το πρόσωπο», συνέχισε ο κ. Σαχινίδης. «Έχουμε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει με αυτή τη διαδικασία που μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 2004 και που τη θεωρώ μια θετική εξέλιξη, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα του περιορισμού των ανθρώπων που επιλέγουν τις ηγεσίες. Έχουν ειπωθεί πολλά. Νομίζω ότι θα πρέπει να ξανασκεφτούμε εάν τελικά θα πρέπει να επιμείνουμε ότι μπορεί ένα μέλος ή ένα φίλος να γράφεται στον κατάλογο την ημέρα της ψηφοφορίας».

Δ. Μάντζος: Tα μηνύματα ενότητας από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και αδιαμφισβήτητα

Ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο ΕΡΤNews αναφερόμενος στις εκλογές του κόμματος και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τα μηνύματα από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και είναι και αδιαμφισβήτητα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, διότι η βάση και η παράταξη δεν διχάζεται».

«Προσέρχεται στις κάλπες και σήμερα, όποια και αν ήταν η προτίμηση των εκλογέων την πρώτη Κυριακή, ένα ισχυρό μήνυμα νομιμοποίησης», είπε, και συνέχισε λέγοντας: «ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, άρα μια νομιμοποιημένη και με νωπή εντολή πολιτική ηγεσία και ένα ισχυρό μήνυμα για αλλαγές. Προφανώς, αν όχι αλλαγή προσώπου, σίγουρα αλλαγές οι οποίες είναι προς το όφελος της παράταξης».

«Αλλαγές οι οποίες είναι μέσα στο μήνυμα και στην εντολή της βάσης. Εντολή για αλλαγές στη συγκρότηση των οργάνων μας, στη λειτουργία του κόμματος, στην επικοινωνία, σε ένα πιο τολμηρό και αιχμηρό λόγο. Στη συμπερίληψη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «όλοι συμφωνούσαμε ότι υπάρχουν ζητήματα στη συγκρότησή μας, στην επικοινωνία μας, στη λειτουργία του κόμματος, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πάει ακόμα καλύτερα».

Ο κ. Μάντζος κατέληξε αναφέροντας ότι «υπάρχει όχι μόνο περιθώριο, αλλά καθήκον τελικά να διορθώσουμε αρκετές αρρυθμίες και παραλείψεις του περασμένου διαστήματος». Σημείωσε ότι η ενότητα και η πολιτική αυτονομία είναι «δύο κόρες οφθαλμών» που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του κόμματος και τόνισε την αναγκαιότητα της συμπερίληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ