ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για νέο αρχηγό ζήτησε ο Π. Πολάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για νέο αρχηγό ζήτησε ο Π. Πολάκης

Η Πολιτική Γραμματεία συγκλήθηκε ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

Eκλογή αρχηγού με προσφυγή στη βάση ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είναι σε εξέλιξη.

Η Πολιτική Γραμματεία συγκλήθηκε ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανιών με δήλωση που είχε κάνει στο περιστύλιο της Βουλής είχε δείξει πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο τον Παππά», τόνισε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων συμπλήρωσε: «Φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο το σκηνικό. Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καν καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι είναι μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου. Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ, η τυπική δηλαδή με την έννοια της επανένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πρόβλημα το πολιτικό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο… Ο,τι έχω πει ισχύει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Πολάκης είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον Στ. Κασσελάκη κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ανάγκη «αλλαγών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ