Πάνω στην αλλαγή τάσης πούλησε ο Περιστέρης

Πάνω στην αλλαγή τάσης πούλησε ο Περιστέρης

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και το...old industry 

Με το 19,56% του μ.κ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που απόκτησε μέσω της δημόσια πρότασης η Masdar, το ποσοστό της έφτασε το 97,31%. Ετσι προχώρησε στην άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς και την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

Εκτός ΧΑ η ΤΕΝΕΡΓ, σε μία περίοδο όπου η τάση από το green energy ξανά στρέφεται προς τα "ορυκτά" καύσιμα και το old industry.Αλλάζει τα δεδομένα και σε ότι αφορά στα επενδυτικά, η τακτική Τραμπ-αρέσει-δεν αρέσει, έτσι έχει πλέον η κατάσταση.

Με αφορμή λοιπόν την πώληση της εταιρείας (θυμίζω, στα 2,4 δισ. ευρώ το τίμημα για το 100% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής) κορυφαίος παράγων του ευρύτερου κλάδου εκτιμούσε πως ο Γιώργος Περιστέρης πούλησε στην κορυφή του κύματος.

Πως το εννοούσε; η συμφωνία με το fund από το Αμπου Ντάμπι, έκλεισε-μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και με άλλους ενδιαφερόμενους- φθινόπωρο 2024, μάλιστα το σχετικό Ο.Κ δόθηκε (τύποις) στην γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στις 23 Οκτωβρίου.

Δηλαδή, μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ (στις 5 Νοεμβρίου), την σαρωτική νίκη Τραμπ και την άρδην αλλαγή ατζέντας που επιβάλλει-πλέον- ο νέος πλανητάρχης. Πλέον ο επιχειρηματίας θα μπορεί να επικεντρωθεί στα projects της "επόμενης ημέρας" δλδ παραχωρήσεις/υποδομές, στρατηγικές συνεργασίες κ.λ.π. Talk of the (energy) town πως ο Περιστέρης έκανε ακόμη ένα πολύ επιτυχημένο deal.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ