Οι Αραβες τα πήραν όλα και bye-bye ή ψάχνουν τον Προκοπίου για να προχωρήσει το deal;

Οι Αραβες τα πήραν όλα και bye-bye ή ψάχνουν τον Προκοπίου για να προχωρήσει το deal;

Πολλά τα λεφτά... Αστέρα

Μου ήρθε μία πληροφορία την τελευταία ώρα, που κάνει λόγο για "καθυστέρηση" στο deal του Αστέρα Βουλιαγμένης, παρά τα δημοσιεύματα σε όλο τον Τύπο, που κάνουν λόγο για ολοκληρωμένη συμφωνία. Οι πληροφορίες που έφτασαν στη στήλη αναφέρουν ότι εδώ και περίπου δέκα μέρες, οι γνωστοί ιδιοκτήτες της κοινοπραξίας αραβικών επενδυτικών κεφαλαίων (Apollo Investment), "ψάχνουν" τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, που φέρεται να εξαγοράζει το 67% της εταιρείας συμμετοχών. Μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας και αν αυτή η "εξαφάνιση" παίξει κάποιο ρόλο στην εξέλίξη του deal.

Αν προχωρήσει το deal Jermyn Street-Προκοπίου, έχει ενδιαφέρον να δούμε το "ταμείο" που θα κάνουν από την 9ετή επένδυση τους. Το συγκρότημα του Αστέρα, πουλήθηκε από την Εθνική έναντι 440 εκατ. ευρώ, με τους Αραβες να εισφέρουν 140 εκατ. για την ανακαίνιση, συνολικά580 εκατ.

Από μερίσματα-επιστροφές κ.λ.π εισέπραξαν 635 εκατ. ευρώ, δλδ + 55 εκατ. ευρώ. Πωλήθηκε στον Γιώργο Προκοπίου στο ένα δισ. (συνολικά) με όρους enterprice value/ev. Υπολογίστε τα δάνεια 350 εκατ. που εάν αφαιρεθούν (από το ένα δισ.) το τίμημα ανέρχεται σε 650 εκατ. συν τα 635 εκατ. που έχουν λάβει μας κάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 1,285 δισ. ευρώ

Πρακτικά κατέβαλαν 580 εκατ. - φεύγουν με 1,285 δισ., net 705 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως, σημαντικές υπεραξίες δημιουργήθηκαν από τις αγορές οικοπέδων (για βίλες) που απέκτησαν ο Διαμαντής Διαμαντίδης (συνολικά 11) και Μαριάννα Λάτση (συνολικά 2). Μια χαρά τους ήρθε το ελληνικό μνημόνιο, και οι distress τιμές που ξε-πουλήθηκαν-τότε (2016) assets όπως το σύμπλεγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ