Mandate Διβάνη σε Citigroup; Τα σενάρια για ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Mandate Διβάνη σε Citigroup; Τα σενάρια για ανακατατάξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ποιες μονάδες βρίσκονται στο επίκεντρο

"Την Κέρκυρα την κλείσαμε και την ξανανοίγουμε με νέες υποδομές και καλύτερες προοπτικές"... "Μάρτιο είχαμε υποβάλει πρόταση για την εξαγορά του ΤΙΤΑΝΙΑ και ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε 70 εκατ. ευρώ"... "Διάφοροι επενδυτές μας προσέγγισαν αλλά οι προσφορές τους ουδόλως μας ενδιέφεραν".

Τρεις επισημάνσεις/διαψεύσεις του Σπύρου Διβάνη- σε φήμες που-Απρίλιος 2024- έφερναν τον διάδοχο του αείμνηστου Αριστοτέλη να ενδιαφέρεται να πουλήσει τα ξενοδοχεία του. Μάλιστα τότε, είχε συμπληρώσει με νόημα ότι "...άλλοι έχουν βάλει πωλητήριο, όχι εμείς..." άλλωστε εκείνη την περίοδο μόλις ολοκλήρωνε επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση των μονάδων του ομίλου, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η φετεινή χρόνια, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης-ειδικά στην περιοχή της Αττικής- αναμένεται να κλείσει με αυξημένα έσοδα για τα Divani Caravel, το Divani Apollon Palace-Thalasso και Apollon Suites στο Καβούρι. Για αυτούς τους λόγους η πληροφορία που έφτασε στο fpress από αξιόπιστη επενδυτική πηγή, για επικείμενο mandate στην Citigroup να διερευνήσει το ενδεχόμενο αγοραστικού ενδιαφέροντος μας βρήκε ιδιαίτερα επιφυλακτικούς, κατ' αρχήν.

Μέχρις ότου όμως μας ήρθε και από δεύτερη πηγή του ξενοδοχειακού κλάδου, μας έβαλε σε σκέψεις. Για αυτό και τη μεταφέρουμε (με κάθε επιφύλαξη), όπως και την πληροφορία της ίδιας (πηγής) για κινητικότητα μεταξύ των μετόχων του President (Δωροθέα-Κωνσταντίνος Κεφάλας). Μάλιστα για το τελευταίο-ιδιοκτησίας της ΓΕΚΕ-ex εισηγμένης στο ΧΑ- δημοσιεύματα ήθελαν να "πωλείται" το 2022, με πληροφορίες να αναφέρονται σε ενδιαφέρον από ΗΑΕ, Γαλλία και Ισραήλ.

Ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα η-τότε-διοίκηση (Γιώργου Κεφάλα) είχε διαψεύσει ανάλογα σενάρια. Ωστόσο, η πληροφορία που εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για "βόμβα μεγατόνων" αφορά σε σκέψεις για πώληση υπέρ πολυτελούς μονάδας που έχει περιέλθει-κατά 100%- σε εταιρεία συμφερόντων πρώην εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ