Ο τελευταίος... έρωτας του Federico Riggio στην ελληνική ενέργεια

Ο τελευταίος... έρωτας του Federico Riggio στην ελληνική ενέργεια

Που επενδύει η Helikon Long Short Equity Fund

Ιταλικό αέρα έχει αρχίσει να αποκτά ο ΑΔΜΗΕ, καθώς με συνεχείς αγορές από τα επίπεδα των 2,05 ευρώ το Helikon Investments Ltd υπολογίζεται πως έχει "χτίσει" θέση κοντά στο 2% του μ.κ του Διαχειριστή. Από το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, οι εντολές μέσω θυγατρικών χαρτοφυλακίων (Helikon Long Short Equity Fund) ξεκίνησε να απορροφά την προσφορά που έβγαινε από την πλευρά, κυρίως, εγχώριων θεσμικών.

Τα έργα διασύνδεσης, το project του Great Sea Interconnector η όλο και ενεργότερη παρουσία του ΑΔΜΗΕ στον κλάδο της ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσουν την προσοχή 3-4 ισχυρών ξένων. Ο Ιταλός (συνιδρυτής με τον Ιρλανδό Paul Mc Lernon του Helikon Investments) θεωρείται ο ιθύνων νους για τις επενδύσεις του fund στον τραπεζικό κλάδο και την ενέργεια, με την παρουσία στο εγχώριο banking να έχει συζητηθεί στις περιπτώσεις των Πειραιώς και Eurobank (απο-επένδυσε τον Απρίλιο 2024) όπως και της ΔΕΗ.

Το fund με θέσεις σε ενεργειακές εταιρείες (Solaria Energia y Medio Ambiente, SMA Solar ) όπως και στην ΔΕΗ κάνει μία στροφή και προς τις "διασυνδέσεις" (κλάδος όπου επενδύει πολλά η κυβέρνηση της Ρώμης) εξ' ου προέκυψε-κατακαλόκαιρο- ο έρωτας για τον ΑΔΜΗΕ. Ο Ιταλός (όπως και ο Ιρλανδός) με προϋπηρεσία Pacific Asset Management, Goldman Sachs, Pensato Capital και το Kairos Pegasus Fund (της ελβετικής Julius Baer, τράβηξε τον δικό του δρόμο (από τον Οκτώβριο 2019) για να φτάσει σήμερα μόνο στην Ελλάδα συμμετοχή σε 4 εισηγμένες. Τελευταία "ανακάλυψη" ο Διαχειριστής.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ