H τηλεοπτική εμφάνιση του Κωστή Χατζηδάκη στο Action 24 και η... ξεχασμένη Optima

H τηλεοπτική εμφάνιση του Κωστή Χατζηδάκη στο Action 24 και η... ξεχασμένη Optima

Είχε ενδιαφέρον, δεν λέω

Ετυχε να παρακολουθήσω την συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στο κανάλι Action 24. Εύλογα μία συνέντευξη του (εκάστοτε) υπουργού Οικονομίας έχει το ενδιαφέρον της, απ' όλες τις απόψεις. Πολύ δε περισσότερο όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος εκφέρει τις θέσεις του (που προφανώς είναι και κυβερνητικές) για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το banking με τα θετικά και αρνητικά του.

Παρακολούθησα λοιπόν τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ερωτήθηκε και για τον υπό διαμόρφωση τραπεζικό πόλο. Το αυτονόητο απάντησε ο υπουργός, πως αλλιώς είναι να έχεις τέσσερις και διαφορετικά πέντε, καθώς όσο περισσότερες τόσο ενισχύεται ο ανταγωνισμός, συνακόλουθα διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η κοινωνία.

Σωστά όλα αυτά, μόνο που ο Κωστής Χατζηδάκης υπέπεσε σε 2...φαουλάκια. Tο πρώτο αφορά στην τοποθέτηση του για τον 5ο πόλο στο κανάλι των μετόχων του (Action24-Attica Bank, e.t.c), το δεύτερο έχει να κάνει με τον αριθμό των τραπεζών που σύμφωνα με τον υπουργό είναι 5...μάλλον δεν θυμήθηκε πως λειτουργεί και η Optima Bank- και μάλιστα με ισολογισμό μακράν καθαρότερο του 5ου πόλου.

Για να μην το κουράζω, προτείνω ο Κωστής Χατζηδάκης την επόμενη συνέντευξη του να την παραχωρήσει στο Star ή τον Alpha TV όπου αναλόγως θα ερωτηθεί για την Optima Bank. Υποθέτω πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο-στην υποθετική ερώτηση θα μετρήσει σωστά τον αριθμό των τραπεζών που λειτουργούν πανελλαδικά. Στην τελική, Υπ. Οικ είναι όχι...Νησιωτικής Πολιτικής.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ