Η "Αττική Οδός" που ενώνει, αλλά και που... αποξενώνει;

Η "Αττική Οδός" που ενώνει, αλλά και που... αποξενώνει;

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες μετά το deal με τη Λάτση 

Σε πρόσφατο παρασκήνιο μας με αφορμή την συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-LatsCo και αναφορικά με το "τι δίνει, και τι παίρνει η Μαριάννα Λάτση και οι πιθανές συνεργασίες στον...χρυσό δρόμο", καταλήγαμε με το εύλογο ερώτημα εάν η συγκεκριμένη είναι η μοναδική ή θα ακολουθήσουν και άλλες 1-2 (: ). Και μάλιστα, με ομίλους και επιχειρηματίες με τους οποίους ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί καλές σχέσεις ή ακόμη και μετοχικές ή συνεργάζονται σε κοινά projects λ.χ. στην ενέργεια.

Η ουσία είναι πως από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι διεργασίες είναι εργώδεις στο παρασκήνιο, με ανατροπές της τελευταίας στιγμής και συγκλίσεις που εάν και εφ' όσον φτάσουν σε επίπεδο υπογραφών θα πυροδοτήσουν ανακατατάξεις (και ) στο επιχειρηματικό πεδίο.

Γνωστό, από την αρχή ότι ο Γιώργος Περιστέρης είχε απευθυνθεί στις πλευρές των Βαρδινογιάννη, Λάτση, Μαρινάκη (με τις οποίες ξεχωριστά είχε και διατηρεί επιχειρηματικές ή και μετοχικές σχέσεις) ενώ στην διάρκεια της διαδικασίας για την "Αττική Οδό" ήταν η κοινοπραξία Vinci-Mytilineos που είχε φτάσει μέχρι το ΣτΕ. Η προσφυγή είχε απορριφθεί, ενώ talk of the town ήταν οι παραινέσεις του Μ.Μ προς τους 2 ισχυρούς επιχειρηματίες να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης.

Τότε, οι συναντήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού είχε φανεί πως δεν είχαν αποτέλεσμα. Σήμερα όμως; Επί της ουσίας οι σχέσεις Περιστέρη με Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίο είναι στο σημείο που ευρίσκονταν πριν την ανακοίνωση του deal με το LatsCo ή μήπως έχουν υπάρξει ανατροπές, όπως φέρεται να συμβαίνει σύμφωνα με επιχειρηματικούς και χρηματιστηριακούς παράγοντες;

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ