Αποκάλυψη: Mega Deal Intrakat- ΔΕΠΑ στα... σκαριά

Αποκάλυψη: Mega Deal Intrakat- ΔΕΠΑ στα... σκαριά

Σε συζητήσεις Ξιφαράς- Εξάρχου 

Μια επιχειρηματική συμφωνία που θα ταράξει τα νερά της χρηματιστηριακής πιάτσας ενδέχεται να λάβει σάρκα και οστά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, η Ιντρακάτ των Καυμενάκη, Μπάκου, Εξάρχου, βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση της ΔΕΠΑ και συγκεκριμένα με τον CEO Κωνσταντίνο Ξιφαρά, για ενδεχόμενη συνεργασία-συμμετοχή της με την ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, η οποία κατέχει σημαντική θέση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο, κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ιντρακάτ. Μια τέτοια συμφωνία απαιτεί και την ευλογία του Μεγάρου Μαξίμου φυσικά, κάτι το οποίο προφανώς έχει συμβεί για να βρίσκονται σε συζητήσεις οι δύο πλευρές, αν αναλογιστούμε ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ ή η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η εισηγμένη κατασκευαστική πολύ πρόσφατα, όπως είχε αποκαλύψει το fpress.gr, σύναψε συμφωνία με την ΔΕΗ που προέβλεπε ότι ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισέλθει ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΔΕΠΑ ταιριάζει γάντι στον σχεδιασμό της Ιντρακάτ, αφού μεταξύ άλλων η ΔΕΠΑ έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 MW. Επιδιώκει κατ’ αυτόν τον τρόπο μία δυναμική είσοδο στον κλάδο παραγωγής καθαρής ενέργειας και το σχέδιο σύντομα θα περάσει από το στάδιο της ωρίμανσης στην κατασκευή, με στόχο να υπερβεί συνολικά σε δυναμικότητα το 1 GW. Την ίδια στιγμή αξιοποιεί τη συμμετοχή της σε μεγάλα διεθνή έργα υποδομών φυσικού αερίου, όπως οι αγωγοί TAP και IGB, οι οποίοι συμβάλλουν στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής​ της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου.

Στον τομέα των ανανεώσιμων καυσίμων, η ΔΕΠΑ πρωτοπορεί και με το πρώτο έργο παραγωγής βιομεθανίου για χρήση στις μεταφορές, μέσω του δικτύου πρατηρίων FISIKON, αλλά και με τη συμμετοχή της στο έργο LIFE GREENH2ORN, που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου (HRS) και στην υποστήριξη της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCEVs) στην περιοχή της Κοζάνης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τι σημαίνει η συμφωνία, αν υλοποιηθεί, για την Ιντρακάτ.

Εν αναμονή εξελίξεων....

Υ.Γ. Το fpress.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της ΔΕΠΑ, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ