Η ακτοπλοΐα στο στόχαστρο (?), καμπανάκι για τις τραπεζικές προμήθεις και ποιος μαζεύει Πειραιώς

Η ακτοπλοΐα στο στόχαστρο (?), καμπανάκι για τις τραπεζικές προμήθεις και ποιος μαζεύει Πειραιώς

Ειδήσεις για Intralot, Motor oil, Attica Συμμετοχών, Trade estates, 

Mετά την διύλιση παίρνει σειρά η ακτοπλοΐα για έκτακτη εισφορά;

Ποιος το φανταζόταν- και δη φιλελεύθερος ψηφοφόρος της Ν.Δ- όταν η πρώην-αλλά και νυν σε συνέχεια- κυβέρνηση "ξόρκιζε" τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων. Μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες- με την περίφημη παρέμβαση Χατζηδάκη με οριζόντιο "κόφτη" πριν τις εκλογές που σύμφωνα με τους δημοσκόπους στοίχισε κάποιες μονάδες στο κυβερνόν κόμμα, η σειρά των ομίλων διύλισης.

Περί το 1 δισ- σε δύο χρήσεις 2022-2023- ανέρχεται η συνεισφορά των Motor Oil, HelleniQ Energy προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές πρόνοιες της κυβέρνησης. Ηδη σε φιλικά έντυπα "στοχοθετείται" ο επόμενος κλάδος- όχι δεν είναι ούτε ο τραπεζικός, ούτε η λιανική/σούπερ μάρκετ ή άλλοι που αναφέρονται ρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος ως υπαίτιοι για το greedflation- είναι της ακτοπλοΐας.

Οχι πως είναι φθηνοί οι ναύλοι- αλλά και τι είναι φθηνό, πλέον- αλλά λέμε. Ηδη οι πρώτες κυβερνητικές ενέργειες είναι προς αυτή την κατεύθυνση, με το υπ. Ναυτιλίας να προχωρά σε ελέγχους (και σωστά) και να επιβάλλει τα πρώτα πρόστιμα (και σωστά, πάλι) για παραβάσεις που αφορούν στην ελλιπή ενημέρωση (ή και παράλειψη) για τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων. Αλλωστε πρέπει να δείξει και έργο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Ανάπτυξης.

Χατζηδάκης: Μειώστε τις προμήθειες...Αμ δε

Nέο μήνυμα Χατζηδάκη προς τους τραπεζίτες για το θέμα/πρόβλημα των προμηθειών. Αλλη μία φιλότιμη προσπάθεια του υπ. Οικ όχι στην "άπταιστο" γαλλική του προκατόχου του Χρήστου Σταϊκούρα (που ελάχιστα είχε αποδώσει, η χρήση της...γαλλικής) αυτή την φορά από το βήμα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Στην αγορά δεν τρέφουν ιδιαίτερες προσδοκίες πως θα αποφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα και αυτή η παραίνεση, αλλά λέμε τώρα.

Πάντως, ειδησούλες βγήκαν- όπως θα έχετε διαβάσει στην σχετική θεματογραφία του fpress. Ο υπουργός προανήγγειλε, μια μικρή ποσοτικά επέκταση του προγράμματος Ηρακλής με στόχο την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων και μια μικρή χρονικά παράταση για την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών στο σύστημα IRIS αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση των υπόχρεων από την ΑΑΔΕ. Λύνονται έτσι τα θέματα; δύσκολο αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή- και πολύ καλή θέληση

Καυτά επιχειρηματικά νέα!!!

Trade Estates

Είδε γνωστός μου τις προβλέψεις του ομίλου Fourlis, και μου επισήμανε ότι δεν είδε πουθενά την παραμικρή αναφορά στην Trade Estates.Μα καλά, θυγατρική του ομίλου δεν είναι; δεν θα έπρεπε (ως όφειλε) να αναφέρεται; Ισχύουν οι κανόνες περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, που έχει θεσπίσει η Κεφαλαιαγορά; άραγε στην Ιπποκράτους παρακολουθούν την τήρησή τουςή έχουν θεσπιστεί απλά για να υπάρχουν.

Motor oil

Ετερος γνωστός o οποίος παρευρέθηκε στην γ.σ μετόχων της Motor Oil, μας έλεγε ότι ικανός αριθμός μετόχων μειοψηφίας (αντιπροσωπευτικά για περίπου 19,5 εκατ μτχ) καταψήφισε την έκθεση αποδοχών (που είχε φέρει η πλειοψηφούσα πλευρά ΜΟΗ με 46 εκατ μτχ). Ολο και συχνότερες οι περιπτώσεις μετόχων μειοψηφίας που έχουν αντιρρήσεις με πολιτικές αποδοχών, b;onuses e.t.c

Attica Συμμετοχών

Μέχρι να έρθει η σειρά της ΕΧΑΕ- ελάτε τώρα...- ενδιαφέρον εκτιμάται πως θα μπορούσε να έχει η γ.σ μετόχων της Attica Συμμετοχών. Εκτός όλων των άλλων, θα προταθούν για έγκριση (και θα εγκριθούν) αμοιβές ύψους 699.000 ευρώ για τον Κυριάκο Μάγειρα και 513.000 για τον Παναγιώτη Δικαίο.

Intralot

Το χθεσινό συν 6,03% για τη μετοχή της Intralot, στα 1,16 ευρώ και με συναλλαγές 3 εκατ plus, με το συμπάθειο "έβγαζε μάτια". Χρηματιστής μου είπε ότι μεγάλο μέρος των εισροών οφειλόταν σε αύξηση της βαρύτητας στάθμισης της μετοχής/μετά την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE/Russell. Μόνο για αυτό; ή μήπως ο Σωκράτης (ένας είναι...) κάτι ετοιμάζει; Μαθαίνω πως και ο Νίκος Νικολακόπουλος γύρισε από τις ΗΠΑ με καλά νέα. Λέτε;

Optima bank

Επίδειξη δύναμης από την πλευρά Βαρδινογιάννη, στην χθεσινή συνεδρίαση. Σε υψηλά- από την εισαγωγή στο ΧΑ, αρχές Οκτωβρίου- για τη μετοχή της Optima Bank και έως τα 25,32 ευρώ οι εντολές αγοράς στον τίτλο της Motor Oil.

Χάλασε η δουλειά αλλά υπάρχει γαμπρός

Στην τελική ευθεία το διαζύγιο HelleniQ Energy- Edison. Ο γάμος με τους Ιταλούς δεν στέριωσε, φλερτ από τουλάχιστον έναν Ελληνα, είναι talk of the town πως υπάρχει.

Πειραιώς

Αναλυτής- ισχυρής ιδιωτικής ΑΧΕΠΕΥ- στον οποίο έχει ανατεθεί ο ρόλος του καταμετρητή των συναλλαγών που διενεργούνται στη μετοχή της Πειραιώς- από την επομένη κιόλας του placement στα 4 ευρώ- μας έλεγε πως μέχρι τώρα έχει "αλλάξει χέρια" σίγουρα το 35% του μ.κ (μπορεί και λίγο περισσότερο). Ποιος/ποιοί μαζεύουν σε τιμές κοντά στα 3,363 ευρώ- της χθεσινής συνεδρίασης- είναι ένα καλό ερώτημα.

Ελευθέριος Βενιζέλος

Ομοίως ποιος/ποιοι είχαν την υπομονή να μαζέψουν ένα 3,5%-4,5% του μ.κ του ΔΑΑ "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε τιμές χαμηλότερα της εισαγωγής. Θυμίζω στα 8,2 ευρώ η τιμή της δ.π και εισαγωγής έως τα 9,56 ευρώ στο πρώτο 2ήμερο, εδώ και μέρες με το...7άρι μπροστά.Στα 7,932 για την ακρίβεια χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ