Η συνέντευξη Μητσοτάκη, τα γαλλικά ομόλογα, οι εγγυητικές των κατασκευαστών, η Εθνική και ο ΠΑΟΚ

Η συνέντευξη Μητσοτάκη, τα γαλλικά ομόλογα, οι εγγυητικές των κατασκευαστών, η Εθνική και ο ΠΑΟΚ

Ποιο όνομα εισηγμένου συζητείται για τον δικέφαλο του Βορρά

Καλή η συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg, όλο το εγχείρημα δείχνει ορθολογική διαχείριση, ανάκτησης ελέγχου...Να δούμε την επόμενη κίνηση, ανασχηματισμός που μέσω προσώπων θα δίνει την προοπτική αλλαγής πολιτικής- ...δεν έχει τόση σημασία αν τον κάνει λ.χ αύριο αλλά ποιον θα βάλει σε ποια θέση...δεν είναι δυνατόν να εγκρίνονται επιδοτήσεις/δάνεια από το ΤΑΑ και να φτάνει στην τελική γραμμή το 1 / 10 και με καθυστέρηση.

Το μήνυμα προς τις πανίσχυρες αγορές: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια διάσωσης συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Εγγύηση η άριστη συνεργασία/σχέση Πρωθυπουργού- επικεφαλής ΟΔΔΗΧ. Μόνο σε καλό θα βγαίνει σε καιρούς "πονηρούς" όπως έδειξε και το μίνι sell off στα γαλλικά ομόλογα.

Η Γαλλία είναι- σε αυτή την φάση σε δυσχερέστερη φάση απ' ότι η Ιταλία, κυρίως λόγω πολιτικής αστάθειας-...η προσοχή τα Obligation Assimilable du Tresor (aft.gouv.fr ). Βαθύς γνώστης της αγοράς χρέους έλεγε πως, η "επίθεση" των vulture funds τους έδειξε ρωγμή στο σύστημα...θέλει προσοχή, τι έκαναν στην Liz Truss...

FF Group. Ανοιχτή επιστολή- περισσότερο σε "κραυγή αγωνίας"- των εργαζομένων Αδιανόητες οι εξελίξεις σε βάρος του νέου σχήματος, απροκάλυπτα τιμωρητικές, γιατί; τι να υποθέσει ένας καλόπιστος.

Redefining the future horizons- Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του σήμερα-αύριο (13-14/6) .Την έναρξη θα κηρύξει ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ενδιαφέρουσα- μεταξύ των άλλων- η παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα.

Πάντως σοφότεροι για 5ο πόλο-Attica Bank, εγγυητικές προς κατασκευαστές κ.λ.π δεν βλέπω να γίνεται η αγορά. Λύση στο θέμα των εγγυητικών...χθες, το μήνυμα των κατασκευαστών.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον τίτλο της Cenergy Holdings, έως τα 9,59 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές. Χρηματιστές εκτιμούν πως στόχος είναι η δημιουργία "κρισίμου μεγέθους"- σαφώς μεγαλύτερου των 2 δισ- οπότε και θα έχει λόγο ένα placement του 4%-6%, δεδομένης της καταλυτικής συμμετοχής- με 79,78%- της Viohalco και ενός "καθαρού" free float όχι μεγαλύτερου του 8% του μ.κ

Εθνική, από Σεπτέμβριο η απο-επένδυση του ΤΧΣ. Αναμενόμενη εξέλιξη- σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κ.Μ στο Bloomberg. Αρκεί, τότε, η αποτίμηση να είναι μεγαλύτερη (τόσο-όσο) από την τρέχουσα των 7,555 δισ.

Και χθες μεγαλύτερη των 8 δισ η αποτίμηση της Eurobank. Από τα "κρίσιμα μεγέθη" που χρειάζεται η αγορά για να παραμείνει-συγκριτικά- ελκυστική.

Θα επιμείνω σε κάτι που το fpress ανέδειξε χθες: Λέτε να έχουμε αλλαγή ιδιοκτήτη και στον έτερο Δικέφαλο; του Βορρά; Η Πρεσβεία το επιθυμεί διακαώς, η κυβέρνηση είναι Ο.Κ , ο Τέλης Μυστακίδης έχει εκδηλώσει δημοσίως το ενδιαφέρον του.

Ωστόσο, από την Θεσσαλονίκη μου αναφέρουν άλλο όνομα ενδιαφερόμενου, βασικού μετόχου εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για να το προχωρήσουμε, λίγο παραπέρα: ο εισηγμένος- για τον οποίον ο λόγος στην Θεσσαλονίκη- σχεδιάζει τη μετάταξη της εταιρείας του στην Κύρια Αγορά. Γνωρίζοντας τα μεγέθη του, το βρίσκω πολύ δύσκολο να είναι ο συγκεκριμένος, εκτός εάν δεν είναι μόνος του. Πάντως, η επικοινωνία μας με την συμπρωτεύουσα συνεχής, θα επανέλθουμε.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ