Τα σενάρια για πώληση ΠΑΟΚ και Ατρόμητου, ο... ανασχηματισμός και το ντεμπούτο του Κώστα Νεμπή

Τα σενάρια για πώληση ΠΑΟΚ και Ατρόμητου, ο... ανασχηματισμός και το ντεμπούτο του Κώστα Νεμπή
Κ. ΝΕΜΠΗΣ ΟΤΕ

Από 1ης Ιουλίου αναλαμβάνει ο Κώστας Νεμπής τα ηνία στον ΟΤΕ

Πυκνώνουν τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό μέχρι τέλος της εβδομάδας

Απομακρύνονται όμως εκείνα που ήθελαν κυβέρνηση και ΤΧΣ να επισπεύδουν το placement για το 18,39% του μ.κ της Εθνικής. Το γεγονός είναι πως, στελέχη της τράπεζας που συμμετείχαν στο road show της Goldman Sachs (Μαδρίτη) ερωτήθηκαν σχετικά με συνέπεια να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι επίκεινται εξελίξεις.

Πως έχει η κατάσταση;

Σύμφωνα με την βασική πρόταση ένα μέρος να περάσει στο κράτος- δλδ Υπερταμείο- και το υπόλοιπο να διατεθεί στο επενδυτικό κοινό. Αλλη πρόταση- έχει διατυπωθεί από την διοίκηση της τράπεζας- αφορά στην επαναγορά μέρους του μ.κ (όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Eurobank) κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να προχωρήσει με την αποτίμηση στα 7,667 δισ .

Ωστόσο, κοινή είναι η εκτίμηση στην κοινότητα πως τόσο η διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος όσο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία- προτεραιοποιούν σε δεύτερο χρόνο την απο-επένδυση του Ταμείου. Για την ΤτΕ προτεραιότητα παραμένει η εξυγίανση της Attica Bank- συγχώνευση με την Παγκρήτια- οπότε και θα φανούν οι κεφαλαιακές ανάγκες για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Για το ΤΧΣ ζητούμενη παραμένει η περαιτέρω μεγιστοποίηση του όποιου οφέλους από την (πιθανή) αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας. Στα 8,394 ευρώ η τρέχουσα τιμή της μετοχής, θυμίζοντας πως μέσα Νοεμβρίου είχε διατεθεί το 20%+2% στα 5,3 ευρώ (είχε υπέρ καλυφθεί κατά 8,04 φορές).

Από 1ης Ιουλίου αναλαμβάνει ο Κώστας Νεμπής τα ηνία στον ΟΤΕ

Μετά από μία επιτυχημένη θητεία- μεταξύ άλλων στην Κροατία- έρχεται για να οδηγήσει τον ΟΤΕ στη νέα tech com εποχή, πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Πρακτικά έχει να αντιμετωπίσει μια σύνθετη κατάσταση, με τους παρόχους να αναζητούν νέες πηγές εσόδων καθώς οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες έχουν «βαλτώσει», ενώ ταυτόχρονα πρέπει να τρέξουν ώστε να καλύψουν το τεχνολογικό χάσμα που τους χωρίζει από τους ομόλογούς τους σε ΗΠΑ και Ασία, σε μια ευρωπαϊκή αγορά που παραμένει κατακερματισμένη.

Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τον έντονο ανταγωνισμό εντός των τειχών, με τον "πόλεμο" τιμών σε εξέλιξη (από το 2023), με τη NOVA να φιλοδοξεί να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στη λιανική, και με τη ΔΕΗ θέλει να κοντράρει τον ΟΤΕ στη χονδρική, κάνοντας ήδη το πρώτο κάλεσμα στους παρόχους για να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

Μπορεί το Χ.Α να μην βγάζει πλέον … κυβερνήσεις, βγάζει, όμως, ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, χάρη στα κέρδη από τα καράβια ( της ποντοπόρου) και από την τοποθέτηση σε MIG μπαίνει… στο πόδι Μελισσανίδη, ενώ ο Δήμος Στασινόπουλος ( σ.σ. με υπερκέρδη σε INKAT, INLOT και άλλα) ακούγεται ότι ήρθε σε προφορική συμφωνία με το Γιώργο Σπανό να αγοράσει την ΠΑΕ Ατρόμητος.

Κοινό μυστικό πως, Κυβέρνηση και Πρεσβεία (μία είναι...) πιέζουν για να κλείσει και το deal απο-επένδυσης Σαββίδη από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα πηγές από την νύφη του Θερμαϊκού θέλουν τις εξελίξεις να έχουν προχωρήσει σημαντικά, πλην όμως θα επιταχυνθούν αλλά μετά τους προκριματικούς για τους ομίλους του Champion League. Και για τον ΠΑΟΚ οι ίδιες πηγές "δείχνουν" εισηγμένο...

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ