Τα σενάρια για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, οι αποχωρήσεις από την Fourlis και ποιοι θα πουλήσουν ElpEdison

Τα σενάρια για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, οι αποχωρήσεις από την Fourlis και ποιοι θα πουλήσουν ElpEdison
Οδ. Χριστοφόρου: Αναπληρωτής CEO ΟΠΑΠ

Κάνει recovery η μετοχή της ΜΥΤΙΛ

ΟΠΑΠ: Πωλητές insiders ;

Προβλημάτισε τους παρατηρητικούς η ενδοσυνεδριακή διόρθωση της μετοχής του ΟΠΑΠ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Αυτό γιατί θεωρήθηκε προάγγελος ενδεχόμενης αλλαγής στάσης συγκεκριμένων ξένων funds, καθώς ο τίτλος του Οργανισμού είναι από τα πλέον αμυντικά χαρτιά της αγοράς, με υψηλή μερισματική απόδοση και κατά κανόνα από τις κύριες επιλογές long only funds.

Το γεγονός πως οι πωλητές έφθασαν μέχρι τα 14,48 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό/χαμηλό 3μηνου) πρακτικά λίγο πάνω από τον "πυθμένα" 12μηνου (14,45) και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές (958 χιλ μτχ) δεν πέρασε απαρατήρητο, μάλιστα συζητήθηκε στην ενημέρωση επενδυτών-πελατών που κάνουν χρηματιστές μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Χθες, βγήκε σχετική αντίδραση- έως τα 15,16 ευρώ- αλλά θα χρειαστεί η σημερινή (ενδεχομένως πρώτες συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας)για να φανεί τι γίνεται. Ο προβληματισμός των συγκεκριμένων παραγόντων συνίσταται στο αν έχει ενεργοποιηθεί πωλητής σε ευρύτερο "καλάθι" μετοχών του δείκτη (MSCI Greece Standard) γιατί κάτι βλέπει στις διεθνείς αγορές ή πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση διαχειριστή που "κλειδώνει" σταδιακά θέσεις εν όψει "κλεισίματος" Μαϊου, την προσεχή Παρασκευή.

Mytilineos: Το γνωρίζουν το άθλημα

Μπορεί να ξάφνιασε το placement της Mytilineos (ως προς τον χρονισμό/καθότι πολύ κοντά στης Jumbo) πλην όμως το after sale market ήταν για σεμινάριο. Στα 35,5 ευρώ η διάθεση από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, πολύ κοντά σε αυτές τις τιμές έγινε το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της συνεδρίασης, αλλά στο τέλος το "χαρτί" έγραψε 37,02 ευρώ.

Συναλλαγές 8,7 εκατ μτχ, με την πλειονότητα των ξένων να αποκτούν θέσεις στα συγκεκριμένα επίπεδα, οι πιο βιαστικοί να έχουν περιθώριο/premium έως το "κλείσιμο" και οι πιο long term να ξεκινούν "χτίσιμο" θέσεων από τα 35 plus όταν ξένα και εγχώρια σπίτια δίνουν τιμές-στόχους από 43 μέχρι 50 ευρώ.

Συζητήθηκε η εκδήλωση της Protergia (βράδυ Τετάρτης, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ), με 2 θέματα να κάνουν αίσθηση. Η frontrow με Ευάγγελο Μυτιληναίο στο κέντρο και Γιώργο Περιστέρη -δεξιά του- και Ανδρέα Σιαμίση- αριστερά του- με ότι και εάν μπορεί αυτό να σημαίνει κάτι σημειολογικά. Και το εύλογο ερώτημα τι θα χρηματοδοτήσει με τα 255 εκατ ευρώ ο επιχειρηματίας.

Από την στιγμή που δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Απόστολο Βακάκη- ο οποίος ρητά αναφέρθηκε στις 2 κόρες του- το cash μπορεί να χρησιμοποιηθεί δεόντως. Και μάλιστα, σε συγκυρία που αρκετά σενάρια κυκλοφορούν στην αγορά.

ElpEdison. Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι, κυρίως η HelleniQ Energy;

Θα πουλήσουν ή μήπως η ΗΕ θα κρατήσει στρατηγικό ποσοστό, συμφωνώντας με τρίτους για την διάθεση ρεύματος που παράγεται; Θα κρατήσει το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ- για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον- θα το αξιοποιήσει εμπορικά; Από την Δευτέρα 10 Ιουνίου, θα αρχίσουν να "τρέχουν" διεργασίες σε διάφορα μέτωπα και στην "ενέργεια".Πιθανότατα, θα αφορούν και την ElEdison.

Fourlis: Ντόμινο διοικητικών αποχωρήσεων

Αποχώρηση David Watson και αντικατάσταση του από τον Κωνσταντίνο Πάικο, στην θέση του μη εκτελεστικού μέλους του δ.σ. Αντικατάσταση Χρυσάνθης Τριανταφύλλου από την Αφροδίτη Τσεσμελή, μεταβατική επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου. Αποχώρηση του Γιώργου Αλεβίζου- CFO, και για 24χρόνια από τα γερά στελέχη-στενός συνεργάτης του Βασίλη Φουρλή.

Και απ' ότι μαθαίνουμε, "ψήνονται" και άλλες αποχωρήσεις/αντικαταστάσεις. Πάντως ο Γιώργος Αλεβίζος μετακινείται στον όμιλο του Βλάσση Γεωργάτου (Γρηγόρης, Αίγλη Ζαππείου, Perfect Yaghts e.t.c).Σημειωτέον ότι, είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Απόστολου Πεταλά- επίσης από τα ιστορικά στελέχη του ομίλου- με τον Δημήτρη Βαλαχή να αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλος.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ