Η Κυβέρνηση δεν φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, ο Σκρέκας πρωινός στο... ράφι και τα POS

Η Κυβέρνηση δεν φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, ο Σκρέκας πρωινός στο... ράφι και τα POS
κ. ΣΚΡΕΚΑΣ

Στις 400.000 οι ταμειακές που πρέπει να συνδεθούν

Tα… μαθηματικά του Θεοχάρη για τα POS

Έχουμε 400.000 ταμειακές μηχανές οι οποίες πρέπει να διασυνδεθούν με τα POS. Περίπου 60.000 την έχουν ήδη κάνει τη δουλειά και άλλοι 20.000 έχουν κλείσει ραντεβού για τις επόμενες ημέρες. Άρα μας μένουν 320.000. Από αυτούς πρέπει να αφαιρέσουμε τους 50.000 εποχικούς οι οποίοι μπορούν να διασυνδεθούν όταν ανοίξουν άρα μετά τα μέσα Μαΐου που ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν. Πέσαμε στους 270.000.

Πόσοι τεχνικοί που κάνουν τις διασυνδέσεις υπάρχουν; Λιγότεροι από 1000 σε όλη τη χώρα. Να κάνουν και 7 συνδέσεις ο καθένας την ημέρα; Μιλάμε για 7000 διασυνδέσεις ημερησίως. Άρα, σε 20 εργάσιμες, 140.000 και σε 40 εργάσιμες 280.000. Έτσι, βγήκε η παράταση του «1+1» μήνα. Είναι σφικτά τα πράγματα και μετρημένα γι’ αυτό και πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην αγορά ότι χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Οι ελλείψεις από τη λίστα Σκρέκα

Νωρίς -νωρίς η επίσκεψη Σκρέκα στα supermarket για αυτοψία αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η εντύπωση που θα σχηματίσουν οι καταναλωτές από τις τιμές που θα δουν στο ράφι. Για να μην απογοητευτούν το λέμε από τώρα. Στο ράφι με τα τυριά, τα αρτοσκευάσματα και τα λοιπά πόσιμα και βρώσιμα, δεν θα βρουν χαμηλότερες τιμές. Και όταν θα πάνε στη γωνιά με τα απορρυπαντικά, να ελέγξουν αν τα προϊόντα που έπαιρναν έχουν χαμηλότερη τιμή μετά την προσφορά. Η ονομαστική τιμή θα είναι χαμηλότερη για 3000 κωδικούς. Να δούμε όμως και αυτό που πληρώνουμε τελικώς

Τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Καυγάς προ ημερών στη Βουλή για τα κέρδη των διυλιστηρίων. Να τα φορολογήσετε και για το 2023 ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απαντά η κυβέρνηση. Η κοινοτική οδηγία αφήνει περιθώριο να φορολογηθούν εκτάκτως και τα κέρδη της περυσινής χρονιάς (σίγουρα του 2022 ή και τα κέρδη του 2023 λέει ο ευρωπαϊκός κανονισμός που πέρασε εν μέσω ενεργειακής κρίσης). Πάντως, οι ισολογισμοί είναι και φέτος εντυπωσιακοί. Προς το παρόν πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια ιδέα στο οικονομικό επιτελείο.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ