Τι θα ανακοινώσει η Ideal, ποια μεγαλοστελέχη εισηγμένων πούλησαν μετοχές και η HelleniQ Energy

Τι θα ανακοινώσει η Ideal, ποια μεγαλοστελέχη εισηγμένων πούλησαν μετοχές και η HelleniQ Energy
Λ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ IDEAL HOLDINGS

OΠΑΠ, Jumbo: Δέλεαρ Euro 2024 και μέρισμα

Ανοδικής αφορμής δοθείσης ( * ) πωλούν τα στελέχη

Εως τα 29,91 ευρώ ενισχύθηκε η μετοχή της Coca Cola HBC και λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων 2023 αλλά και των προοπτικών για το 2024, σύμφωνα με τον Zoran Bogdanovic. Κάτοχος stock options ο CEO του πολυεθνικού ομίλου, έσπευσε στη ρευστοποίηση 39.335 μετοχών (στη συνεδρίαση της Παρασκευής/σύμφωνα με ανακοίνωση/γνωστοποίηση στο athex) στην τιμή των 29,2 ευρώ. Ακολούθησε μικρή διόρθωση για την τιμή προς τα 28,98 -στην συνεδρίαση της Τρίτης- με πωλήσεις και άλλων μεγαλοστελεχών της εισηγμένης-επίσης από stock options- όσον αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο πάντως το έσοδο έφτασε το 1,16 εκατ. ευρώ. Not Bad...

Πωλητές όμως στην άνοδο της μετοχής ήταν μέλη της οικογένειας Καντώνια, βασικοί μέτοχοι της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ/Exalco.Επίσης με ανακοίνωση (ως οφείλουν) στο athex, ο Ιωάννης Καντώνιας πούλησε 28.000 μτχ στα 2,85 ευρώ, ο Γεώργιος Καντώνιας έδωσε επίσης 28.000 μτχ στα 2,85 τιμή που ρευστοποίησε και ο Θανάσης Τσιάρας άλλες 14.000 μτχ. Ενδεικτικές περιπτώσεις από Large όσο και Small Caps, πως διοικητικά στελέχη, βασικοί μέτοχοι "κλειδώνουν" μέρος των θέσεων τους (ως δικαιούνται άλλωστε) με σημαντικές υπεραξίες.

( * ) προφανώς και δεν αφορούν περιπτώσεις inside...

Η Optima Bank "βλέπει" και επόμενο placement στην HelleniQ Energy

Δεν πέρασε απαρατήρητη η ανάλυση της Optima Bank για τον όμιλο διύλισης-ενέργειας, εκτιμώντας πως τα ebitda ύψους 1 δισ. αποτελούν-πλέον- τη "νέα κανονικότητα" όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει. Οι αναλυτές εκτιμούν πως το μέρισμα 2023 θα είναι 0,30 ευρώ/μτχ-πέραν του προμερίσματος 0,25 που διανεμήθηκε πρόσφατα- ενώ αφήνουν-έμμεσα έστω- ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός επόμενου placement από τους 2 βασικούς μετόχους ΡΟ&ΙΗ (πλευρά Λάτση) και ΤΑΙΠΕΔ.

Στα 2,527 δισ. η αποτίμηση, με την Optima να ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 10,7 από 9,2 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση για "αγορά"/buy. Σημειωτέον πως, με ενδεχόμενη δεύτερη διάθεση ενός 10%-12% και αποτίμηση από τα 2,85 δισ. και πάνω θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για επάνοδο της HelleniQ Energy στο ολιγομελές (10 εισηγμένες ) club του MSCI Standard Greece.

IDEAL Holdings: Αποτελέσματα 2023, μόνο;

Σήμερα Τετάρτη ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2023 η Ideal Holdings. Σύμφωνα με την Eurobank Securities η εισηγμένη θα παρουσιάσει σημαντική ενίσχυση κερδοφορίας και στους 3 τομείς δραστηριότητας/ισάριθμων θυγατρικών, ενώ τα pro forma Ebitda τα εκτιμά στα 55,1 εκατ. με pro forma έσοδα 394,9 εκατ. Αυξημένα κατά 18% και 9% αντίστοιχα σε σχέση με το 2022. Στα 311,1 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία, στα 6,47 ευρώ η μετοχή, με θετικό πρόσημο 66,75% σε διάστημα 52 εβδομάδων. Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησαν σε χρηματιστηριακά γραφεία πληροφορίες/σενάρια σχετικά για μία από τις συμμετοχές του equity fund υπό τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου. Για αυτό και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μαζί με τα μεγέθη 2023 να ανακοινωθεί/διευκρινισθεί κάτι σχετικό.

OΠΑΠ, Jumbo: δέλεαρ Euro 2024 και μέρισμα

Για μετακύληση θέσεων από ΟΤΕ σε ΟΠΑΠ και Jumbo κάνουν λόγο χρηματιστές. Στη μεν μετοχή του ΟΤΕ τοποθετήθηκαν ορισμένα μεσαίου μεγέθους funds με την προοπτική μεγαλύτερου μερίσματος- με αποτέλεσμα το "χαρτί" από τα 12,92 να ενισχυθεί έως τα 14,17 ευρώ σε μόλις 4 συνεδριάσεις. Η διάψευση των προσδοκιών είχε ως συνέπεια την άμεση διόρθωση- εκ νέου- προς τα 13,46 ευρώ απόρροια της απόσυρσης θέσεων- μεταφοράς μέρους σε ΟΠΑΠ και Jumbo.

Αμφότεροι με σταθερή αύξηση οικονομικών μεγεθών, γενναιόδωρη μερισματική πολιτική και επιπλέον σύμμαχο την συγκυρία. Ειδικότερα για τον ΟΠΑΠ πηγές της διοίκησης σημειώνουν ότι η αύξηση της χρέωσης ανά στήλη (διπλάσια τιμή) έχει αρχίσει να ενσωματώνεται στα αποτελέσματα του πρώτου 3μηνου, ενώ αναμένουν σταδιακή ενίσχυση ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και Euro2024.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ