ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα σενάρια με Βαρδινογιάννη για τη "διαχείριση απορριμμάτων" και της επιστροφής κεφαλαίου

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα σενάρια με Βαρδινογιάννη για τη "διαχείριση απορριμμάτων" και της επιστροφής κεφαλαίου
Ευθύμιος Μπουλούτας Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Τα σενάρια για αύξηση των διαθεσίμων στα 650 εκατ. ευρώ πυροδοτούν αγοραστικό ενδιαφέρον

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς τι το "τρέξιμο"

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα, καθώς ενισχύεται 5,44% - δεύτερη μεγαλύτερη άνοδος μετά το 10,07% της Coca Cola3E- κόντρα σε ένα μάλλον περιβάλλον διόρθωσης για την πλειονότητα των μετοχών/εισηγμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Τρεις σερί συνεδριάσεις με σημαντική άνοδο (με 3,91% την Τρίτη, με 3,38% την Τετάρτη και έως τα 2,84 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση) και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές, εξέλιξη που στάθηκε αφορμή για να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια στα χρηματιστηριακά γραφεία. Τα δεδομένα: με την πώληση του 25% της "Ανεμος" (στη Motor Oil Renewable Energy) ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός, διαδικασία που ξεκίνησε Δεκέμβριο 2022 (με την πώληση με την απόκτηση από τη MORE του 75% της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ΑΠΕ στην Ελλάδα). Συνεχίστηκε με την πώληση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Intrakat και τη μεταβίβαση του εμπορικού συμπλέγματος Smart στην Trade Estates του ομίλου Fourlis.

Απόρροια και αυτών των ενεργειών η αύξηση των διαθεσίμων στα 650 εκατ. ευρώ με πηγές της διοίκησης να έχουν αφήσει να εννοηθεί πωςένα σημαντικό μέρος θα διανεμηθεί στους μετόχους/επενδυτές. Προοπτική που εξηγεί την σπουδή διαχειριστών να "χτίσουν θέσεις" στη μετοχή προκειμένου να επωφεληθούν μίας ενδεχόμενης διανομής μερίσματος (ή επιστροφής κεφαλαίου). Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση το "ταμείο"θα είναι συν (σύμφωνα με αναλυτές στα 400-450 εκατ.) με την εισηγμένη να έχει-πλέον- 3 κύριους τομείς δραστηριότητας: παραχωρήσεων (μέσω της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), διαχείριση απορριμμάτων (ΗΛΕΚΤΩΡ) και ανάπτυξη ακινήτων (R.E.D.S).

Γνωστό το ενδιαφέρον της πλευράς Βαρδινογιάννη για είσοδο στον τομέα "διαχείρισης απορριμμάτων" (όπου ισχυρή θέση διαθέτει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον οποίο συνεργάζεται-ήδη- σε 2 σημαντικά/ενεργειακά/projects ο όμιλος Motor Oil), όπως και της πλευράς των μετόχων της Intrakat να αποκτήσουν ερείσματα στις "παραχωρήσεις".

Ομως, υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημείωναν-αρχές 2024- πως άλλη πώληση asset μέσα στο έτος δεν σχεδιάζεται. Θέση που επαναλαμβάνουν και το τελευταίο διάστημα, σε σχετικά ερωτήματα αναλυτών. Αλλά και από την πλευρά της Intrakat διαβεβαιώνουν ότι ουδεμία επαφή για την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις έχει γίνει προς την πλευρά του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σε κάθε περίπτωση από την σημαντική άνοδο αυτής της εβδομάδας ενισχυμένη είναι η χρηματιστηριακή αξία που πλέον υπολείπεται μόλις 20 εκατ. από το όριο του ενός ( 1 ) δισ.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ