Τι...παίζει με την Quest του Θ. Φέσσα, η... sexy MED κοιτά την Κύρια Αγορά και η άνοδος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Τι...παίζει με την Quest του Θ. Φέσσα, η... sexy MED κοιτά την Κύρια Αγορά και η άνοδος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Θ. Φέσσας

Ενδιαφέρουσα κινητικότητα στο ταμπλό

Τι "παίζει" με την Quest...

Νέα πτώση και μάλιστα σημαντική για τη μετοχή της Quest, στην χθεσινή συνεδρίαση. Με μείον 3,19% στα 5,17 ευρώ, από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του FTSE Large Cap-25, καθώς διορθώνει 8,01% από την αρχή του έτους. Σε αντιδιαστολή, για τον Γενική Δείκτη η μεταβολή είναι θετική κατά 8,68% και 28,47% στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα. Ανεξήγητη για τους επαγγελματίες της αγοράς η επενδυτική απαξίωση της "ναυαρχίδας" του Θεόδωρου Φέσσα, καθώς στο 9μηνο 2023 παρουσίασε κύκλο εργασιών 827 εκατ., κέρδη μετά φόρων 32,2 εκατ.

Μάλιστα τόσο για την εμπορική δραστηριότητα ((Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line, iStorm, Clima Quest, Γ.Ε. Δημητρίου (ΓΕΔ), FoQus, Έπαφος) όσο για τις υπηρεσίες πληροφορικής(Uni Systems, Intelli Solutions, Team Candi) καταγράφηκε διψήφια αύξηση πωλήσεων (αλλά μείωση 7% στα προ φόρων για την πρώτη κατηγορία). Πλέον στα 554 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία, τελευταία στην σχετική κατάταξη των 25 εισηγμένων/μετοχών του FTSELargeCap-25. Σε απόσταση από ΕΥΔΑΠ (621,9 εκατ.), Autohellas (663,2 εκατ.) που είναι υψηλότερα στον ίδιο δείκτη. Αλλά και μακράν δε των Intralot (743,1 εκατ.) και Intrakat (786,5 εκατ.) που είναι στον FTSE Mid Cap αλλά με αυτές τις αποτιμήσεις εποφθαλμιούν μία θέση στα Large Caps.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η άνοδος που ξαφνιάζει...

Ανοδικό σερί για τη μετοχή του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με 3,38% χθες και με 3,91% την Τρίτη. Με αυξημένες συναλλαγές, αρκετά πάνω από το μέσο όρο, που παραπέμπει σε εισροές από "ισχυρά χέρια". Στα 957 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία, αρκετά κοντά στο σημαντικό όριο του ενός ( 1 ) δισ. με τους αναλυτές να μην συνδέουν την άνοδο ούτε με την προοπτική επιδίκασης αποζημιώσεων (από την εποχή της πανδημίας) που διεκδικεί η παραχωρησιούχος "Αττική Οδός", ούτε μετο γεμάτο "ταμείο" του ομίλου (θεωρώντας δεδομένη τη χρηματική διανομή ενός ικανού μέρους του) αλλά με το ενδεχόμενο πώλησης ακόμη ενός asset του.

Θυμίζουν πως η εισηγμένη έχει αποεπενδύσει από τις ΑΠΕ (πώληση της ΑΝΕΜΟΣ στη MORE, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Intrakat, Smart Park από την R.E.D.S στην Trade Estates/Fourlis) έχοντας-πλέον- 2 θυγατρικές/συμμετοχές ΗΛΕΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. Για τη μεν πρώτη είναι γνωστό (και δηλωμένο) το ενδιαφέρον της πλευράς Βαρδινογιάννη για τον κλάδο "διαχείρισης απορριμμάτων" για τη δε δεύτερη δυνητικός ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να είναι η πλευρά της Intrakat. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, σε χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούν σενάρια για placement σε επίπεδα με premium αντίστοιχα των 3 ευρώ/μετοχή- σε όρους αποτίμησης μεγαλύτερης του ενός ( 1 ) δισ.

MED: Sexy και με βλέψεις για την Κύρια Αγορά

Μπορεί να μετρά μισό χρόνο χρηματιστηριακής παρουσίας, αφού μέσα Ιουνίου έκανε ντεμπούτο στην ΕΝαλλακτική Αγορά. Ομως είναι η πλέον δραστήρια (συναλλακτικά, χρηματιστηριακά) φθάνοντας χθες στα 1,21 ευρώ- υψηλότερη τιμή από την ημέρα εισαγωγής των μετοχών και την τιμή των 0,83 ευρώ). Την προσοχή των "ιχνευτών" στα χαμηλά της αγοράς κέντρισε η τελευταία διοικητική αλλαγή, με τον Παύλο Ιγνατιάδη να αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Στυλιανό Κεχαγιά.

Η θεσσαλονικιώτικη εταιρεία- υπό τον Λεωνίδα Ζησιάδη- προχωρά σε ριζικό rebranding φιλοδοξώντας να απευθυνθεί σε κοινό ευρύτερο απ' αυτό που έγινε γνωστή (μαγιώ, εσώρουχα) αξιοποιώντας τις 2 παραγωγικές μονάδες που διαθέτει (εντός Ε.Ε), ανακαινίζοντας τα 2 καταστήματα αναφοράς (Ερμού, Τσιμισκή) παράλληλα στήνοντας δίκτυο χονδρικής στο εξωτερικό.

Γνωστός στην επενδυτική κοινότητα (κυρίως ) της Θεσσαλονίκης-μέσω της APEX- ο Λεωνίδας Ζησιάδης απέκτησε τη MED σταδιακά από τον (ιδρυτή της) Ευθύμη Χατζηβασιλείου ( ο οποίος διατηρεί ένα 14,99% του μ.κ). Εξ' αρχής (και δηλωμένη) η πρόθεση του νέου βασικού μετόχου η εταιρεία μέσω της ΕΝ.Α να φτάσει στην Κύρια Αγορά. Κρίνοντας από τα κριτήρια/προϋποθέσεις για την είσοδο/παραμονή μίας εισηγμένης στην Κ.Α όταν θα θεσπιστούν από τις Αρχές ο στόχος είναι αρκετά φιλόδοξος.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ