Η... μυστική συνάντηση στο θησαυροφυλάκιο, η ασφάλιση του ρετιρέ και η νέα πτώση στις τιμές ρεύματος

Η... μυστική συνάντηση στο θησαυροφυλάκιο, η ασφάλιση του ρετιρέ και η νέα πτώση στις τιμές ρεύματος

Αλκυονίδες μέρες διανύουμε και στις τιμές του ρεύματος

Του χρόνου… καλύτερα

«Μα καλά γιατί να ασφαλίσεις το ρετιρέ κατά του κινδύνου της πλημμύρας προκειμένου να πάρεις την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ;» ερωτήθηκε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος με τη συνοδευτική ερώτηση να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε αλλαγές. Έχει ενδιαφέρον η απάντηση. Εκτός συνταρακτικού απροόπτου, αλλαγές δεν θα υπάρξουν καθώς κάποια στιγμή πρέπει να ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση των δηλώσεων. Όσον αφορά στο λογικό ή το παράλογο της αντιπλημμυρικής προστασίας του ρετιρέ, η απάντηση ήταν «ξέρει η ασφαλιστική».

Τι ξέρει; Να τιμολογεί τον κίνδυνο. Που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κάλυψη δεν θα κοστίσει ακριβά στον ιδιοκτήτη σε αντίθεση με τον σεισμό που έχει υψηλότερο κόστος. Του χρόνου καλύτερα λοιπόν. Εμείς όμως θα το κάνουμε καλύτερα ή ζητώντας την πλήρη κάλυψη του ακινήτου ή αποφασίζοντας ότι ασφαλίζουμε το ακίνητό μας όχι για την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (η οποία στο κάτω κάτω μερικές δεκάδες ευρώ θα είναι) αλλά για να έχουμε το κεφάλι μας λίγο πιο ήσυχο.

Έχει και άλλο κάτω το τιμολόγιο του ρεύματος

Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα με τις… κόντρες της ΡΑΕ με τους παρόχους του ρεύματος για τα ημι-σταθερά τιμολόγια να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών. Μόλις χθες εκδόθηκαν και οι σχετικές διευκρινήσεις οπότε πλέον είναι θέμα ημερών το λανσάρισμα σταθερών τιμολογίων με χαμηλή τιμή. Έσκασε το πρώτο με κόστος κάτω από 13 λεπτά ανά κιλοβατώρα και έπεται συνέχεια. Πάντως, τα νέα από την χονδρική γίνονται ολοένα και καλύτερα. Πρώτο εξαήμερο του Φεβρουαρίου και η μέση τιμή έχει πέσει στα 82 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αλκυονίδες και στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μυστικό το θησαυροφυλάκιο…

Πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, πρόεδρος της Βουλής, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπουργός Οικονομικών. Όλοι μαζί στα εγκαίνια του νέου θησαυροφυλακίου της ΤτΕ και όμως δεν βγήκε ούτε μια προαναγγελία. Δεν ενσωματώθηκε καν η επίσκεψη Μητσοτάκη στο δημοσιευμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Για λόγους ασφαλείας, ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων. Μάλλον η ανησυχία αφορούσε στα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας. Και όχι στα αποθέματα χρυσού που φυλάσσονται στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ