Ερχονται πρόστιμα για το βρεφικό γάλα, ραντεβού για υψηλές αποδόσεις και κατώτατοι μισθοί 1.000 ευρώ

Ερχονται πρόστιμα για το βρεφικό γάλα, ραντεβού για υψηλές αποδόσεις και κατώτατοι μισθοί 1.000 ευρώ

Αυξημένες αποδόσεις στα έντοκα, γκρίνιες για τις τιμές στο βρεφικό γάλα και αυξήσεις μισθών που έγιναν της μόδας

Τα ραντεβού για τις μεγάλες καθαρές αποδόσεις

Και μια και δύο και… οκτώ ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που θα εξασφαλίζουν πολύ υψηλότερες αποδόσεις από τις προθεσμιακές καταθέσεις θα έχουν οι επενδυτές μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Πρόκειται για τις εκδόσεις εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας στις οποίες θα επιτραπεί η εγγραφή και φυσικών προσώπων για ποσά έως 15.000 ευρώ. Βεβαίως, υπάρχει πάντα η δευτερογενής αγορά αλλά η απευθείας εγγραφή εξασφαλίζει μηδενικές προμήθειες και απαλλαγή από τον φόρο. Σημειώστε και τις ημερομηνίες: 24 Ιανουαρίου, 21 Φεβρουαρίου, 27 Μαρτίου, 24 Απριλίου, 29 Μαΐου και 26 Ιουνίου για τα εξάμηνα έντοκα. Και δύο ραντεβού για τα ετήσια που συμφέρουν για όποιον προβλέπει αποκλιμάκωση επιτοκίων στο β’ εξάμηνο: 6 Μαρτίου και 5 Ιουνίου.

«Σύρμα» για κατώτατο στα 1.000 ευρώ

Μετά τις γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και τις δημοφιλείς εταιρείες εμπορίας ενδυμάτων, είναι σειρά των τραπεζών να μπουν στο παιχνίδι της εξασφάλισης εισαγωγικού μισθού 1.000 ευρώ για τους εργαζόμενους. Η επίσπευση των αποφάσεων για την αύξηση των αποδοχών στους νέους και στους χαμηλόμισθους, έχει γίνει… μόδα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ολοένα και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις που προφανώς έχουν την οικονομική δυνατότητα (αλλά φυσικά είδαν και τα κέρδη τους να εκτοξεύονται μέσα στο 2023) βρίσκουν τώρα την ευκαιρία να τείνουν χείρα φιλίας στους εργαζόμενους (αλλά και να εξασφαλίσουν και τη σχετική προβολή καθώς η αύξηση των μισθών είναι το μεγάλο εθνικό στοίχημα για την νέα χρονιά).

Τα «παράπονα» των εισαγωγέων βρεφικού γάλακτος

Δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους οι εταιρείες που εισάγουν το βρεφικό γάλα για την μελέτη της επιτροπής ανταγωνισμού που τους εξέθεσε στα μάτια της κοινής γνώμης. Δεν αρνούνται ότι το βρεφικό γάλα πωλείται σε υψηλότερες τιμές στη χώρα μας συγκριτικά με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η διαφορά του 213% που προκάλεσε όλο το θόρυβο, δεν προκύπτει από τις απευθείας συγκρίσεις των τιμών στο ράφι αλλά αφού ληφθεί υπόψη η αγοραστική δύναμη του κάθε καταναλωτή. Άρα, παίζει ρόλο και το ύψος του μισθού. Χρήσιμη η επισήμανση δεν λέμε αλλά σε τελική ανάλυση αλλάζει κάτι για τον καταναλωτή; Καθιστά η διαπίστωση πιο «εύπεπτη» την τιμή του βρεφικού γάλακτος. Εμείς πάντως θα κάνουμε υπομονή μερικές ημέρες (ή ώρες) για να δούμε αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που φέρνουν το υπουργείο Ανάπτυξης να ρίχνει βαριά καμπάνα σε εταιρεία (ή μήπως εταιρείες) του κλάδου.

==================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ