Οι express κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και η πτώση τιμών στα τρόφιμα

Οι express κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης και η πτώση τιμών στα τρόφιμα

O FAO (Food and Agriculture Organization) είναι οργανισμός που υπάγεται στον ΟΗΕ επιφορτισμένος να παρακολουθεί τα των τροφίμων.

Έρχονται μειώσεις στις τιμές των τροφίμων;

Το δελτίο που δημοσίευσε προ ημερών κατέγραψε σημαντικές πτωτικές τάσεις στις τιμές βασικών κατηγοριών κατά τον μήνα Δεκέμβριο, και συγκριτικά με τον Νοέμβριο αλλά και συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2022. Στις 118 μονάδες ο γενικός δείκτης έναντι 120 μονάδων τον Νοέμβριο και 143 μονάδων για ολόκληρο το 2022.

Πάμε και στις επιμέρους κατηγορίες; Μείωση για τον δείκτη του κρέατος, πολύ μεγαλύτερη για τον αντίστοιχο των δημητριακών, ενώ ακόμη και στα φυτικά έλαια καταγράφεται κάθετη πτώση καθώς η εκρηκτική τιμή στα σπορέλαια ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τι περιμένουμε λοιπόν να συμβεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα; Να αρχίσουν να υποχωρούν οι τιμές των τροφίμων και στην λιανική. Δεν είναι μόνο οι διαπιστώσεις του FAO. Είναι και η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων που περιορίζει και το μεταφορικό κόστος. Θα δούμε λοιπόν μειώσεις στον λογαριασμό του supermarket; Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν αρχίσει να το δηλώνουν ανοικτά. Μένει βέβαια να το δούμε στην πράξη.

Αυξάνονται και πληθύνονται τα εντός σχέδιου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να παρουσιάσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης. Εντοπισμός από αέρος της νέας γενιάς αυθαιρέτων ακόμη και με χρήση drones αλλά και άμεση κατεδάφιση μεταξύ των παρεμβάσεων που προωθούνται. Ωστόσο, όσο εντυπωσιακό και αν φαίνεται αυτό το μέτρο, η ουσία του νομοσχεδίου αλλού θα βρίσκεται. Πρακτικά, προκειμένου να κλείσει το θέμα με την εκτός σχεδίου δόμηση, δρομολογείται μια προσπάθεια να φτιαχτούν ξανά οι χάρτες και να μπουν περισσότερες περιοχές εντός του σχεδίου. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Λιγότερα προβλήματα με τις απαγορεύσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, περισσότερη αξία για την ελληνική γη, περισσότερα έσοδα για το κράτος.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ