Το... ξύπνημα του ΟΤΕ, η αντίδραση της Q&R και τα δανεικά του '24 για Δημόσιο, Autohellas - Intralot

Το... ξύπνημα του ΟΤΕ, η αντίδραση της Q&R και τα δανεικά του '24 για Δημόσιο, Autohellas - Intralot

Τι σηματοδοτεί η χθεσινή έκδοση εντόκου 3μηνης διάρκειας  με απόδοση 3,84%

Οδηγός το έντοκο...

Περισσότερα και φθηνότερα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ μέσω της χθεσινής έκδοσης εντόκου 3μηνης διάρκειας. Περί τα 812,5 εκατ.- από 625 εκατ. όπως ήταν προγραμματισμένο- και με απόδοση 3,84%. Xαμηλότερη από το 3,88% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του Νοεμβρίου, το "ποδαρικό" του Οργανισμού το 2024. Για τους γνώστες της συγκεκριμένης αγοράς-παρότι επρόκειτο για έντοκο "κλειστού κύκλου" (μεταξύ primary dealers) σε εκ των προτέρων γνωστή ημερομηνία και με την απόδοση των ομολόγων ευρωπαϊκών κρατών να "τσιμπούν" (σ.σ. το GR10Y έχει επανέλθει οριακά πάνω από το 3%) εθεωρείτο σαν περίπου πρόκριμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το team της Ομήρου.

Ηδη, σύμφωνα με ξένους αναλυτές και σύμφωνα με το δανειακό πρόγραμμα-ύψους 10 δισ. plus- η Αθήνα θα μπορούσε να προσφύγει στις αγορές 2 φορές κατά το πρώτο 3μηνο. Εκδόσεις μακροπρόθεσμες 5-10ετίας το πιθανότατο, παραπέμποντας στην αντίστοιχη πρώτη του 2023. Τότε ο ΟΔΔΗΧ είχε "βγει" με 10ετές (24/1) με την προσφορά να σπάει τα κοντέρ- φθάνοντας τα 21,5 δισ.- γεγονός που τον "υποχρέωσε" να τραβήξει 3,5 δισ. Το γεγονός πως στην χθεσινή έκδοση του εντόκου (13 εβδομάδων) η "τιμολόγηση" έγινε με -έστω και οριακά- αλλά χαμηλότερο κόστος είναι ένδειξη της ζήτησης που παραμένει ζωηρή για ελληνικά assets.

Με αυτή την συλλογιστική θα έχει ενδιαφέρον για το αν ο ΟΔΔΗΧ θα "βγει" Ιανουάριο πριν την συνεδρίαση της ΕΚΤ (25/1), πριν την "έξοδο" μεγαλύτερων οικονομιών (και για πολύ μεγαλύτερα κεφάλαια) και εάν ναι, θα επαναλάβει το περυσινό με 10ετές. Αλλά και με τι "κόστη" θα εκδοθούν τα εταιρικά ομόλογα που προγραμματίζονται από την διοίκηση της Autohellas (για 100 plus ; εκατ.) και της Intralot (για 130 εκατ.) όπως επίσης εάν θα δοκιμάσουν και οι τράπεζες (με preferred, senior, Tier e.t.c). Μέσω της χθεσινής έκδοσης του εντόκου "άνοιξε ένα παράθυρο" στις αγορές, για το 2024. Να δούμε ποιοι θα σπεύσουν να το αξιοποιήσουν.


Αίφνης ο ΟΤΕ...

Ξάφνιασε πολλούς η χθεσινή εμφατική αντίδραση για τη μετοχή του ΟΤΕ. Το αρνητικό χρηματιστηριακό προηγούμενο του 2023, η υποαπόδοση τόσο έναντι της αγοράς όσο του FTSE Large Cap 25, τα κάθε λογής σενάρια που κυκλοφόρησαν σχετικά με την στάση που θα τηρήσει ο βασικός μέτοχος (Deutsche Telekom) ακόμη και για "έξοδο" του Οργανισμού από το ΧΑ είχαν εδραιώσει μία λογική που απείχε από το χθεσινό "τίναγμα" της μετοχής έως τα 13,49 ευρώ. Και μάλιστα με αρκετές συναλλαγές, μέρος των οποίων φέρεται να πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ξένου (με έδρα το Λονδίνο) fund.


Q&R: Τσίμπησε η μετοχή στο ταμπλό με το έργο τεχνητής νοημοσύνης

Με σημαντική άνοδο και με αυξημένες συναλλαγές υποδέχθηκε η κοινότητα την ανακοίνωση της Q&R στον τομέα του Α.Ι. Μεγάλη σημασία στην ανάληψη του έργου της ψηφιοποίησης του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών που ανέλαβε σε συνεργασία με την Cosmote (συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ) δίνει η διοίκηση της εισηγμένης. Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα high tech έργα που αναλαμβάνει η Q&R- υπό τον CEO Παναγιώτη Πασχαλάκη- και μάλιστα βασισμένο στην κορυφαία πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της ΙΒΜ που κάνει ταυτόχρονα την είσοδο της στην ελληνική αγορά. Το χθεσινό συν 3,24% της μετοχής της Q&R συνδυαστικά με το συν 7,03% της Performance σε νέα ιστορικά των 5,10 ευρώ ενισχύει όσους εκτιμούν πως η πληροφορική θα είναι από τους hot κλάδους και το 2024.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ