Ο πρώτος «καυτός» φάκελος της...Δόμνας, τα χαμόγελα στην ενέργεια και η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο πρώτος «καυτός» φάκελος της...Δόμνας, τα χαμόγελα στην ενέργεια και η επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η τροπολογία για την τακτοποίηση των 25.000 αλλοδαπών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα

Ο πρώτος «καυτός» φάκελος της νέας υπουργού Εργασίας

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επιστρέφει στο υπουργείο Εργασίας για τη θέση της υπουργού αυτή τη φορά και ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί θα έχει ειδικό πολιτικό βάρος. Το υπουργείο Εργασίας καλείται να συνάψει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα διακρατικές συμφωνίες για την «εισαγωγή» εργατικών χεριών. Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η τροπολογία για την τακτοποίηση των 25.000 αλλοδαπών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, το θέμα κάνει… τζιζ καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό της ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί προετοιμασίας… εισαγωγής 500.000 αλλοδαπών. Οι διακρατικές συμφωνίες θα αποσκοπούν στην κάλυψη των κενών που εντοπίζονται σε βασικούς κλάδους εντάσεως εργασίας όπως είναι η οικοδομή και η αγροτική παραγωγή.

Τετραήμερο με… χαμόγελα στο χρηματιστήριο ενέργειας

Το ήξεραν στο υπουργείο Ενέργειας ότι το θέμα με τα τιμολόγια του ρεύματος κάνει… τζιζ. Έτσι, μετά την πρώτη ανακούφιση που προκάλεσε η ανακοίνωση των τιμολογίων του Ιανουαρίου, μια από τις αγαπημένες συνήθειες έχει γίνει η παρακολούθηση του ημερήσιου κλεισίματος στο χρηματιστήριο ενέργειας. Προς το παρόν, στις πρώτες τέσσερις συνεδριάσεις πνέει ούριος άνεμος καθώς η μέση τιμή έχει διαμορφωθεί στα 84 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Αν μείνει έτσι η τιμή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, τα πράσινα και τα κίτρινα θα πέσουν σημαντικά χαμηλότερα καθώς, μεταξύ άλλων, θα ενεργοποιηθεί υπέρ του καταναλωτή και ο «συντελεστής β». Θα δούμε τιμές κοντά στο 10λεπτό; Αν βοηθήσει ο καιρός και το φυσικό αέριο θα πάει καλά αυτό.

Ξανανοίγει η κτηματαγορά

Τελειώνει το lockout της κτηματαγοράς καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι συμβολαιογράφοι θα σταματήσουν την πολυήμερη αποχή από την επόμενη εβδομάδα. Η αγορά θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι το 2024 θα φέρει μεγάλη αύξηση και στον αριθμό των συναλλαγών και στο ύψος των επενδύσεων που θα γίνουν στην κτηματαγορά.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ