Αντε πάλι από την αρχή... άρμεγμα

Αντε πάλι από την αρχή... άρμεγμα
Η ερχόμενη Τετάρτη θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία από τις σημαντικότερες, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το πακέτο των μέτρων.

Γιατί;

-Αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, χωρίς κανείς να μπορεί σήμερα να προσδιορίσει τι θα σημάνει μία τέτοια εξέλιξη για τον τόπο, που μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και στην χρεοκοπία. Θεωρώ ότι όλες αυτές οι αναλύσεις που επιμένουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια, διαγραφή, κούρεμα, επαναγορά κλπ., η χώρα θα μπορεί να τα καταφέρει, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Πόσο δε μάλλον χωρίς την ψήφιση των μέτρων

-Αν ψηφιστούν τα μέτρα με οριακή πλειοψηφία, αναμφισβήτητα, η χώρα θα μπει σε έναν φαύλο κύκλο ανασφάλειας, αντίστοιχο ή και χειρότερο από αυτόν που βιώσαμε από την έλευση του ΔΝΤ έως τις εκλογές του Ιουνίου, διότι οι ισορροπίες θα είναι τόσο λεπτές που το «ατύχημα» θα μπορεί να συμβεί ακόμη και από μια διαφωνία των κομμάτων που θα αφορά στην επιδότηση του πολιτιστικού συλλόγου... Λευκιμμαίων.

-Αν ψηφιστούν τα μέτρα με ικανή πλειοψηφία που θα επιτρέπει στον Αν. Σαμαρά να προχωρήσει ως πρωθυπουργός, τότε η κατάσταση μπορεί και να είναι βιώσιμη την επόμενη μέρα για τη χώρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για πόσο. Παράλληλα θα συμβούν δύο πράγματα. Θα έχει διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, που έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν τα ψηφίζει αν έρθουν στη βουλή σε ένα άρθρο, άρα όσοι «παρεκκλίνουν της γραμμής» θα διαγραφούν, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος θα ψάχνει τρόπο να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματός του μετά τις παραιτήσεις ανεξαρτητοποιήσεις και δηλώσεις στελεχών του.

- Ακόμη και σε περισσότερα του ενός άρθρου να έρθουν τα μέτρα και να περάσουν από τη βουλή, η ζημιά έχει γίνει. Το κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που χτίζονταν από τον περασμένο Ιούνιο,κατέρρευσε με μιας . «Κλωτσήσαμε την καρδάρα με το γάλα».Την γεμίζαμε επί μήνες και ξαφνικά της δώσαμε μία και χύθηκε. Αντε πάλι από την αρχή… άρμεγμα