Ισοδύναμα μέτρα: Η απόδειξη ότι μπορούσαμε και... αλλιώς

Ισοδύναμα μέτρα: Η απόδειξη ότι μπορούσαμε και... αλλιώς
Εχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες ότι όλοι οι υπουργοί ψάχνουν να βρουν «ισοδύναμα μέτρα», προκειμένου να καλύψουν τις «απαιτήσεις» του μνημονίου και της τρόικας και να μην προχωρήσουν σε περεταίρω μειώσεις μισθών, επιδομάτων κλπ..

Και το ευτυχές γεγονός είναι ότι κάποιοι από αυτούς τα έχουν καταφέρει, κάποιοι άλλοι έχουν βρει ένα μέρος των «ισοδύναμων» κεφαλαίων, ενώ κάποιοι άλλοι ακόμη ψάχνουν.

Αυτό σημαίνει ότι δυνατότητες για να σωθούν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα προφανώς υπήρχαν από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στη χώρα μας οι «ακατανόμαστοι», αλλά το τότε πολιτικό προσωπικό αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Δεν προσπάθησε καν. Αποδέχθηκε τη μοίρα του σαν τον καταδικασμένο εις θάνατο που περιμένει το δήμιό του.

Η τρόικα έως σήμερα δεν έχει κάνει βήμα πίσω από το στόχο μείωσης των δαπανών. Αυτό που μας λέει είναι «κάντε ότι θέλετε» αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος.

Το αν θα περικόψετε τις δαπάνες που προβλέπει ο προϋπολογισμός για μανικιούρ πεντικιούρ μας είναι αδιάφορο.

Θα μπορούσαν λοιπόν από την πρώτη μέρα κιόλας να κάτσουν να δουλε΄ψουν και να περικόψουν ότι πιο χαζό και άχρηστο, παρά τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα των οικονομικά ασθενών, την ώρα που εκτός από τις περικοπές τιμωρούνται και φορολογικά από την αδυναμία του συστήματος να εισπράξει αυτά που του οφείλουν