Τα 3 γουρουνάκια, ο κακός λύκος και ο «γουρουνοαναβάτης»

Τα 3 γουρουνάκια, ο κακός λύκος και ο «γουρουνοαναβάτης»
Είναι γνωστό ότι οι… αγορές, αποκαλούν τις χώρες του νότου PIGS. Αν και ο «τίτλος τιμής» προκύπτει από τα αρχικά των τεσσάρων χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, σε απόλυτη μετάφραση σημαίνει …γουρούνια.

Η Πορτογαλία ( P), η Ιταλία (Ι), η Ελλάδα (G) και η Ισπανία (S) παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα που αντιμετωπίζουν, στο euro 2012 τα κατάφεραν μια χαρά, αφού οι 3 (P,I,S) από τις 4 διεκδικούν τον τίτλο έχοντας πετάξει έξω ισχυρές οικονομικά χώρες.

Η Πορτογαλία πέταξε έξω την Τσεχία, η Ιταλία χθες πέταξε έξω την Αγγλία, η Ισπανία «καθάρισε» τους Γάλλους, ενώ η Ελλάδα έμεινε έξω από τους Γερμανούς.

Δηλαδή τα τρία από τα τέσσερα «γουρουνάκια» του νότου, που προχώρησαν στη φάση των τεσσάρων, έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι το ποδόσφαιρο δεν συμβαδίζει πάντα με την οικονομική ισχύ, των χωρών, αλλά κυρίως με το ταλέντο, τη θέληση και την ψυχή.

Και μπορούν να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι ο αν δεν προσέξει ο κακός λύκος (Γερμανία), μπορεί και να του καεί ο κ…ς.

Πάντως, πέραν από το euro 2012, που είναι κάτι εντελώς άσχετο με την οικονομική πορεία της ευρώπης συνολικότερα, πρέπει να κατανοήσουν οι ισχυροί, ότι χωρίς αδύνατους δεν θα υφίστανται. Διότι όταν μένεις στο ρετιρέ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όσο ισχυρός και αλαζόνας να είσαι, αν δεν έχεις ρίξει γερές βάσεις στην οικοδμή, αν δεν έχεις στεγανοποιήσει το υπόγειο, μπορεί το κτίριο να καταρρεύσει και να βρεθείς να να κυλιέσαι στη λάσπη. Ακριβώς στο ίδιο σημείο με τα "γουρούνια" του Νότου.

Υ.Γ. Το μόνο που με φοβίζει είναι ο Schweinsteiger , που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «γουρουνοαναβάτης»