Αύριο το πρωί η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση

Αύριο το πρωί η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση
Δεν μας ενδιαφέρει τι ενώνει και τι χωρίζει τα κόμματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αύριο το πρωί να έχει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση.

Και επειδή οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων δεν προβλέπουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει αύριο κιόλας, όλα τα κόμματα που έχουν σοβαρή υπόσταση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να την σχηματίσουν την τιμημένη, ώσπου η χώρα να ορθοποδήσει και να βγει από το αδιέξοδο

Και για ένα και για δύο και για τρία και για δέκα χρόνια. Οσο απαιτηθεί για να επανέλθουμε. Αύριο το πρωί κιόλας, το κάθε κόμμα ας δώσει τα καλύτερα του στελέχη για να επτευχθεί οσ τόχος. Με σχέδιο, με όραμα και με σοβαρή δουλειά, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι σήμερα η ξεκάθαρη εντολή του λαού. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ.

Μετά ας ικανοποιήσει ο καθένας τις προσωπικές και κομματικές του φιλοδοξίες. Μας αφήνουν αδιάφορους αυτή την στιγμή όποιες και αν είναι αυτές.

Αν πραγματικά το πολιτικό μας σύστημα «πονά» για τη χώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξει. Διότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν επιτρέπει ακυβερνησία, ούτε καν μία τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν περιθώρια θεατρινισμών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως αυτά που είδαμε μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Δεν γίνεται οι αρχηγοί των κομμάτων να περιφέρουν ξανά την διερευνητική εντολή, σαν να περιφέρουν τον επιτάφιο Μεγάλη Παρασκευή.

Αυτή τη στιγμή όλα κρέμονται από μια κλωστή. Ας μην την κόψουμε εμείς οι ίδιοι. Ας ανέβουμε σιγά-σιγά την πλαγιά και όταν φτάσουμε στην κορυφή τα ξαναβλέπουμε, βρε αδερφέ, τα πράγματα.

Ας φωτίσει ο θεός τους πολιτικούς μας , όπως φώτισε χθες το βράδυ στην Βαρσοβία την εθνική μας ομάδα και έπαιξε με μυαλό, με πάθος, με δύναμη και μας έστειλε στους «οχτώ ουρανούς» της Ευρώπης.