Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές των χρηματιστηρίων

Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές των χρηματιστηρίων

Με πτώση 500 μονάδων ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας για την Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν οι σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης.

Η πλήρης άρση των περιορισμών στη Βρετανία κάθε άλλο παρά ήταν αρκετή για να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών που βλέπουν τη μετάλλαξη Δέλτα να επελαύνει και τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού να κινούνται και πάλι ανοδικά.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 2,7%, ο CAC στο Παρίσι κατά 2,55% και ο γενικός δείκτης στο Μοιλάνο κατά 3,3%. Ισχυρές ήταν οι πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο και των ανησυχιών για τις επιπτώσεις στην τουριστική αγορά. Ο Γενικός Δείκτης ήταν λίγο πριν τις 5 μ.μ. στις 832 μονάδες με απώλειες κοντά στο 4% και έκλεισε τελικά στο -3.,88%, με την αξία των συναλλαγών στα 85 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται κυρίως μετοχές επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως είναι αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και εταιρείες κρουαζιέρας. Η μετάλλαξη Δέλτα και η πορεία της δεν βρίσκεται μόνο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των λοιμωξιολόγων αλλά και των επενδυτών, που βλέπουν την πανδημία να δείχνει σημάδια ισχυρής επιστροφής τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ όπου ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε υψηλό 30 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ