Εστίαση - διασκέδαση επί... καρέκλας

Εστίαση - διασκέδαση επί... καρέκλας

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κλάδο της εστίασης.

Μόνο καθήμενους πελάτες θα εξυπηρετούν από σήμερα τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, σε εφαρμογή σχετικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι και πως θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες αυστηρές κυρώσεις. Ειδικότερα τα μέτρα προβλέπουν:

  • Οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Για τις επιχειρήσεις όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν ποινή αναστολής λειτουργίας επτά ημερών από την επόμενη ημέρα της παράβασης.
  • Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Σήμερα η χρήση της είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς όπου παρουσιάζεται μεγάλος συγχρωτισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ