Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους

Ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις που θα παρέχονται στους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των προνομίων που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση αποφεύγει τον όρο «προνόμια» και προτιμά να μιλά για «διευκολύνσεις», ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που ελπίζεται πως θα κάμψει έστω και μερικώς τις αντιρρήσεις όσων δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται περιλαμβάνεται:

Η ελεύθερη είσοδος σε κλειστούς χώρους χωρίς τη χρήση της μάσκας

Η δυνατότητα παρακολούθησης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.τ.λ.) σε κλειστούς χώρους

Η μη υποχρέωση διενέργειας self test, μέτρο από το οποίο απαλλάσσονται ήδη από σήμερα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να δηλώνουν στην «Εργάνη» το αποτέλεσμα των τεστ που ενδεχομένως κάνουν.

Ταξίδια χωρίς την υποχρέωση διεξαγωγής self test, ενώ από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια πειθούς με την αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο μίας εκστρατείας υπέρ των εμβολιασμών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενη στις νεαρότερες ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ