Ελλάδα και Ευρώπη περιμένουν το δολάριο

Ελλάδα και Ευρώπη περιμένουν το δολάριο

Παρά την κακή τους φήμη ως φασαριόζοι και ιδιότροποι οι Αμερικανοί τουρίστες είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη, σχολιάζει το αμερικανικό κανάλι CNBC.

Πολλές χώρες της Ε.Ε. εξαρτώνται από τον τουρισμό και περιμένουν πώς και πώς τους επισκέπτες από τρίτες χώρες να επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως φαίνεται οι ελπίδες τους -μαζί, βεβαίως και οι ελληνικές- δεν είναι μάταιες. Σχεδόν το 50% των Αμερικανών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί και, καθώς αίρονται σταδιακά οι απαγορεύσεις, πολλοί από αυτούς προγραμματίζουν να περάσουν μερικές ημέρες του καλοκαιριού στην απέναντι από τους ίδιους πλευρά του Ατλαντικού.

«Αυτόν τον μήνα η Ελλάδα έγινε ο πρώτος ταξιδιωτικός προορισμός της Ευρώπης που καλωσόρισε ξένους τουρίστες -ανάμεσά τους Αμερικανούς- χωρίς να απαιτεί από αυτούς να μπουν σε καραντίνα εφόσον έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού» σημειώνει το CNBC και παραθέτει μήνυμα του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη που αναρτήθηκε στο Twitter προ ημερών και το οποίο σημειώνει πως η Ελλάδα προσφέρει στους τουρίστες αυτό που χρειάζονται, ήρεμες στιγμές καθ’ οδόν προς την κανονικότητα.

«Η Ελλάδα» σημειώνει το CNBC «δεσμεύεται να εμβολιάσει το σύνολο των κατοίκων των νησιών της έως το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους και η διάσημη στο Instagram Σαντορίνη, μια τουριστική παγίδα για τους Αμερικανούς που αποτελούν το 60% των πελατών της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Κάναβες Οίας». Ερωτηθείς από το κανάλι για το πόσο λείπουν οι Αμερικανοί τουρίστες, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μάρκος Χαϊδεμένος δήλωσε χαρακτηριστικά: Δεν έχετε ιδέα και πρόσθεσε πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν κατακλυστεί από αιτήματα.

Ωστόσο, προσθέτει το αμερικανικό κανάλι, δεν είναι όλες οι χώρες το ίδιο ενθουσιώδεις και αισιόδοξες όπως η Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γερμανίας, τα κρατίδια της οποίας προχωρούν σε μια σταδιακή και με αργά βήματα άρση των περιορισμών. Η Ιταλία ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας και προχωρά στον εμβολιασμό κατοίκων που διαμένουν σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι το Κάπρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ