Σταϊκούρας: Να επαναδιαπραγματευτούμε τους στόχους του 2021

Σταϊκούρας: Να επαναδιαπραγματευτούμε τους στόχους του 2021

Η Ελλάδα θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων του επόμενου έτους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο CNBC.

Το χρέος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 200% του ΑΕΠ σημειώνει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι και υπενθυμίζει πως μετά από τρία μνημόνια η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Θα συζητήσουμε στο Eurogroup τους στόχους, τους κανόνες, τις απατιήσεις για το 2021 λαμβάνοντας υπόψιν την απάντηση στην κρίση του κορονοϊόυ» ανέφερε στη συνέντευξή του ο Χρ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν η Ελλάδα δεν θα έχει την τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση στον λόγο χρέους προς ΑΕΠ μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, ενώ προβλέπεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη μείωση στον συγκεκριμένο λόγο το 2021.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού το CNBC σημειώνει πως η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη χώρα, με .2.918 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 179 θανάτους. Η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτει το κανάλι, ελπίζει ότι το χαμηλό ποσοστό μολύνσεων θα πείσει τους τουρίστες πως η χώρα είναι ασφαλής προορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ