Eurogroup: Πράσινο «φως» για τη δόση των 2 δισ. -Ως 15/12 ψήφιση του 2ου πακέτου μετρων

Eurogroup: Πράσινο «φως» για τη δόση των 2 δισ. -Ως 15/12 ψήφιση του 2ου πακέτου μετρων
Την υλοποίηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων χαιρετίζει το Eurogroup, ανάβοντας το πράσινο «φως» για την εκταμίευση τόσο της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ηταν καλό που καταφέραμε να συναντηθούμε σημείωσε μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ (στην πρακτικά άδεια από δημοσιογράφους αίθουσα συνεντεύξεων τύπου) με αφορμή τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι το ESM έδωσε την έγκριση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και αποκάλυψε ότι αυτό έγινε καθώς ένα θέμα από το πρώτο σετ προαπαιτούμενων που δεν είχε εκπληρωθεί (και σχετίζεται με το ασφαλιστικό) πήγε στο 2ο σετ προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, η απόφαση για τα χρήματα που θα χρειαστούν από τα 10 δισ. θα αποδεσμευτούν κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με τον τρόπο που συμφωνήσαμε, είπε και ξεκαθάρισε ότι η ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων για τα κόκκινα δάνεια είναι σημαντική για την διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το δεύτερο σετ των προαπαιτούμενων και αυτό θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης οδεύει και αυτή προς τα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ