Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Eurogroup

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του Eurogroup
Λίγο απ’ όλα περιλαμβάνει η θεματολογία του άτυπου Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται Ελλάδα, Κύπρος, φορολογική επιβάρυνση της Εργασίας, follow up των συζητήσεων που έγιναν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, τραπεζική ένωση, συζήτηση για τις αγορές υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Αναφορικά με την Ελλάδα η συζήτηση δεν αναμένεται να είναι μακρά, σύμφωνα με το Euro2day.gr, δεδομένης της προεκλογικής περιόδου.

Στο έγγραφο προετοιμασίας γίνεται αναφορά στο ότι υπογράφηκε η συμφωνία και δόθηκε το πράσινο φως για τα πρώτα 26 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από αυτά τα 13 δισ. εκταμιεύτηκαν για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αθήνας, τα 10 δισ. μπήκαν στην άκρη για τις τράπεζες και τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν αφού γίνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα και η Ελλάδα τα ολοκληρώσει.

Αναφορά γίνεται στις πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη των εκλογών. Όπως αναφέρεται η ανεξάρτητα από την έκβαση οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία παραμένουν. Σημειώνεται μάλιστα με νόημα ότι 222 βουλευτές από το σύνολο των 300 ψήφισαν την συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, από το οποίο ήδη έχουν περάσει συνολικά τρία πακέτα μέτρων.

Όπως είναι αναμενόμενο ξεκαθαρίζεται ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνημένα και τυχόν καθυστερήσεις λόγω πολιτικών εξελίξεων αποτελούν δική της ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ