Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup - Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα

Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup - Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα
Σχέδιο φυγής καταθέσεων καταγγέλλει η κυβέρνηση - Ντάισελμπλουμ: Στείλαμε ισχυρό σήμα στην Ελλάδα, περιμένουμε νέες προτάσεις - Μοσκοβισί: Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα - Λαγκάρντ: Χρειάζεται πολιτική λύση - Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις - Το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή - Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές

Δεν υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα γνωστοποίησε μέσω tweet ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis. Όπως γράφει υπάρχει ισχυρό σήμα προς την Ελλάδα να εμπλακεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεδριάσει ανά πάσα στιγμή.

Σε 10 λεπτά αναμένεται να υπάρξει συνέντευξη Τύπου. Πάντως, διαψεύδονται από κύκλους της ΕΚΤ, τα σενάρια περί πεντασέλιδης πρότασης αντιμέτρων του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και το δημοσίευμα της Die Zeit.

Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα συγκαλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τη Δευτέρα, στις 19.00.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές

Μία συμφωνία θα απαιτήσει υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα κατέθεσε μια ολοκληρωμένη, συμβιβαστική πρόταση στους Θεσμούς, αλλά όπως τόνισε το Eurogroup επέλεγε να εστιάσει στις ευθύνες μόνο της Ελλάδας και όχι της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα έχει κάνει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσαρμογές, είπε ακόμη ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος τελειώνει

Δεν είναι ορατή ακόμη μια συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν και όπως τόνισε, ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα.

«Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και σημειώνοντας πως η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας.

«Χρειάζεται μια λύση αξιόπιστη για την Ευρωζώνη στο σύνολό της και για την Ελλάδα», είπε.

Μοσκοβισί: Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα

Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας πως ο χρόνος που υπάρχει πια για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι δύσκολη και ανησυχητική, ενώ κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς.

«Μας μένει λίγος χρόνος, τις επόμενες ημέρες πρέπει να ληφθούν αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως φτάνουμε πλέον στο τέλος του παιχνιδιού.

Την ίδια ώρα, απήθυνε έκκληση στην Ελλάδα να προσέλθει πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει εύλογους συμβιβασμούς, επαναλαμβάνοντας πως μένουν λίγες ημέρες και για να ληφθούν αποφάσεις και τονίζοντας ότι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα

Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα, υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως πρέπει να έρθουν από την ελληνική πλευρά απτές και αξιόπιστες προτάσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ, πρέπει να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους, υλοποίηση των μέτρων, χρηματοδότηση και διαιτησία από τους θεσμούς.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής»», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και υπογράμμισε πως οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις.

Σχέδιο φυγής καταθέσεων καταγγέλλει η κυβέρνηση

Σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο εκδόθηκε καθώς συνεχίζονται οι μεγάλες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες –κατά πληροφορίες σήμερα έφθασαν στο ένα δις. ευρώ-. υποστηρίζεται ότι «αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», προστίθεται. «Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν...». Η πορεία και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών, καθώς και οι προτάσεις της Αθήνας ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στα γραφεία της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ