Κομισιόν: Καλύφθηκε αρκετό έδαφος στο Eurogroup

Κομισιόν: Καλύφθηκε αρκετό έδαφος στο Eurogroup
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Κυρίαρχος στόχος της Κομισιόν είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι συζητήσεις, σημειώνοντας, ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμα και σε δέκα ημέρες, αν και υφίστανται ακόμα κάποια θέματα στα οποία καταγράφονται αποκλίσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις η Κομισιόν γνωρίζει την περιπλοκότητα της κατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με το πρόβλημα της ρευστότητας και είναι ένα από τα θέματα που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Όπως είπε ο Ντομπρόφσκις στις διαβουλεύσεις «καλύφθηκε πολύ έδαφος».

Εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο με στόχο να προχωρήσουν τα ανοιχτά θέματα και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Κομισιόν ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ