Πτώση του ευρώ κατά 7% βλέπει η Morgan Stanley - Iσοτιμία κοντά στο 1 προς 1 με το δολάριο

Πτώση του ευρώ κατά 7% βλέπει η Morgan Stanley  - Iσοτιμία κοντά στο 1 προς 1 με το δολάριο

Οι αγορές ποντάρουν αυτή τη στιγμή σε μειώσεις των επιτοκίων κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στην Ευρώπη φέτος.

Πτώση του ευρώ προς τα επίπεδα του 1 προς 1 με το δολάριο προβλέπει για τους επόμενους μήνες η Morgan Stanley, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταφεύγει στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, για να τονώσει την αδύναμη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα πέσει στα 1,02 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας υποχώρηση περίπου 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην πρόβλεψη του οίκου ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις της, ενδεχομένως με μία μεγάλη κίνηση 50 μονάδων βάσης.

Πρόκειται για την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη ανάμεσα στους αναλυτές νομισμάτων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς, το ευρώ θα ενισχυθεί, για να κλείσει το έτος στα 1,11 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση αυτής της Πέμπτης, με την προσοχή των traders να στρέφεται στις προοπτικές για τους επόμενους μήνες.

«Υπάρχουν πολλά περιθώρια για την αγορά να εστιάσει εκ νέου στο γεγονός ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερες και ταχύτερες μειώσεις επιτοκίων από ό,τι προεξοφλείται σήμερα», δήλωσε ο αναλυτής της Morgan Stanley, David Adams, μιλώντας στο Bloomberg. «Η συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σημαντικός καταλύτης για να αρχίσει να το σκέφτεται αυτό η αγορά».

Οι αγορές ποντάρουν αυτή τη στιγμή σε μειώσεις των επιτοκίων κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στην Ευρώπη φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ