Οι .... «Μενεγάκη» της Επαρχίας (ΦΩΤΟ)

Οι .... «Μενεγάκη» της Επαρχίας (ΦΩΤΟ)
Είναι τα κορίτσια της διπλανής πόρτας, αλλά ταυτόχρονα και οι star της περιοχής τους... Όμορφες, έξυπνες, σκερτσόζες με χιούμορ και όρεξη για δουλειά είναι τα κορίτσια που έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα στην επαρχία.

Τα κορίτσια που κρατούν, άλλες μέσω της ενημέρωσης και άλλες μέσω της ψυχαγωγίας, συντροφιά στους αγαπημένους κατοίκους της επαρχίας. Με πολλές ώρες δουλειάς, video, καλεσμένους, δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση μαγνητίζουν τα βλέμματα.. Είναι οι μεγάλες star σε μικρά κανάλια.. Αποτελούν η καθεμία την «Μενεγάκη » του τόπου της, της περιοχής που εκπέμπει το κανάλι.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Μαρία Ενεζλη στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες για αυτά τα κορίτσια

ΛΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


( Δίκτυο Τηλεόραση, Σέρρες )


Διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό παρουσιαστικό το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν την βλέπεις, είναι ότι η Λία δεν μπορεί παρά να είναι "παιδί" της ψυχαγωγίας. Κι όμως, η Λία εργάζεται σκληρά στο πολιτικό ρεπορτάζ εδώ και 10 χρόνια αποδεικνύοντας ότι οι ωραίες γυναίκες δεν αρκούνται στην εμφάνισή τους, αλλά δουλεύουν σκληρά. «Ξεκίνησα έχοντας ως όνειρο το θέατρο, πέρασα στην Δραματική Σχολή με εξετάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά τελικά με κέρδισε η δημοσιογραφία. Τα τελευταία 6 χρόνια παρουσιάζω το μεσημέρι την πολιτική εκπομπή, "ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ". Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και όσο το ρεπορτάζ τρέχει, τρέχω και εγώ. Έχω καλύψει όλα τα ρεπορτάζ που αφορούν το πολιτικό κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας στην Αθήνα». Γεννημένη στις Σέρρες, στην ηλικία των 18 έφυγε και πήγε στην Αθήνα όπου και έμεινε για 10 χρόνια. 28 χρονών επιστρέφει στις Σέρρες για προσωπικούς λόγους και από εκεί και έπειτα η πορεία της στο πολιτικό ρεπορτάζ γίνεται ακόμα πιο λαμπρή. «Η αρχή στο κανάλι έγινε έπειτα από πρόταση της τότε Δ/ντριας του Δίκτυο Τηλεόραση, Φωτεινής Αραμπατζή, και παρόλο που εκείνη την περίοδο είχα αρκετές προτάσεις από τηλεοπτικούς σταθμούς των Αθηνών, επέλεξα να μείνω στις Σέρρες γιατί εκτός των άλλων, είχα πλέον δημιουργήσει τη δική μου οικογένεια». Παντρεμένη με δύο παιδιά δεν έχει χάσει την επαφή της με την Αθήνα μιας και διατηρεί συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ως απεσταλμένη. Κάθε χρόνο συμμετέχει στις Συνεντεύξεις Τύπου, ως διαπιστευμένη δημοσιογράφος, των Πρωθυπουργών στη ΔΕΘ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημοσιογραφικά έχει καταγράψει τα πιο σημαντικά συνέδρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Θαυμάζει τη Μαρία Χούκλη και την Έλλη Στάη, ενώ πάνω απ' όλα, όπως η ίδια μας λέει, βάζει την οικογένειά της. και όπως η ίδια λέει, πάνω από όλα η οικογένειά της.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.

( Best Tv, Καλαμάτα )


Είναι από τις λίγες μελαχρινές του χώρου που έχει διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών της χωρίς να έχει επηρεαστεί από την μόδα του ξανθού, του χρώματος που αγαπάει αρκετά ο τηλεοπτικός φακός. Από πολύ μικρή αγαπούσε τον χώρο της τηλεόρασης και ειδικότερα της δημοσιογραφίας μιας και είχε επιρροές από τον πατέρα της, που είναι δημοσιογράφος και Δ/ντής του BEST MEDIA GROUP. «Ο χώρος της τηλεόρασης και η δημοσιογραφία ήταν ένας κλάδος που ανέκαθεν μου άρεσε. Βέβαια, δεν είχα σκεφτεί πότε να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο γιατί δεν ήμουνα σίγουρη αν διέθετα τις απαιτούμενες ικανότητες, αλλά και κυρίως επειδή γενικά σαν άνθρωπος ντρέπομαι πολύ, πόσο μάλλον να έβγαινα μπροστά στο φακό. Παρόλα αυτά μπήκα στον χώρο της τηλεόρασης και ξεκίνησα να εργάζομαι από 17 ετών». Η ίδια εργάζεται σκληρά σαν δημοσιογράφος, κάνει εξωτερικά ρεπορτάζ και καλύπτει κυρίως τα Σαββατοκύριακα, παρουσιάζοντας και τα δελτία ειδήσεων. «Λόγω των σπουδών μου στην Αθήνα, δεν μπορώ να βρίσκομαι καθημερινά στη δουλειά - την οποία και αγαπώ- αλλά όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο, θέλω πολύ και το προσπαθώ, να είμαι εκεί. Η δημοσιογραφία αποτελεί μεγάλη αγάπη για τη Βασιλική και είναι από τα κορίτσια που δεν επαναπαύεται, δουλεύει σκληρά και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα. Τώρα αν αυτό θα είναι στην Αθήνα ή κάπου αλλού η πορεία θα δείξει. «Στόχος μου, αλλά και μεγάλο όνειρο μου, είναι να γίνω μια καταξιωμένη δημοσιογράφος, να αποκτήσω εμπειρίες και να προσφέρω αντικειμενική, αλλά και υπεύθυνη ενημέρωση στους πολίτες. Κυρίως, επιθυμώ να ειδικευτώ στο πολιτικό ρεπορτάζ. Άλλωστε αυτό είναι κάτι στο οποίο έχω στραφεί και στη σχολή μου. Θεωρώ ότι διαθέτουμε πολύ καλές δημοσιογράφους με κύρος, εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα που καθημερινά θαυμάζω στην τηλεόραση κι ελπίζω να βρεθώ και εγώ κάποια στιγμή ανάμεσα σε αυτές».


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

( Best Tv, Καλαμάτα )

Μαζί με την Βασιλική Μπελογιάννη ανήκουν στις πιστές μελαχρινές που τρέφουν μεγάλη αγάπη για την ενημέρωση και προσπαθούν να την υπηρετούν όσο καλύτερα μπορούν. «Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία που αυτό για μένα τότε σήμαινε... εφημερίδα. Τώρα σημαίνει τα πάντα. Από μικρή το κυνηγούσα και όλα οδήγησαν στη συνέχεια, που ήταν η ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Πολύ διάβασμα κι αμέτρητες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Όμως άξιζε και αξίζει τον κόπο, γιατί είναι μια δουλειά που έχει την αμεσότητα, την επικοινωνία και όλα όσα σου χαρίζει ο κόσμος. Ακόμα και τα προβλήματά τους, όταν μπαίνουν στη διαδικασία να τα συζητούν μαζί σου, σου δίνουν κουράγιο». Στην τηλεόραση BEST έχει αναλάβει την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων για το οποίο ξυπνάει από πολύ πρωί μιας και απαιτείται αρκετή δημοσιογραφική δουλειά. «Χρειάζεται να βρούμε τα θέματα μας και να βγούμε για ρεπορτάζ, μετά έρχεται το μοντάζ και στο τέλος, αφού έχουν προηγηθεί αρκετές ώρες δουλειάς, έρχεται και η παρουσίαση». Εκτός όμως από το δελτίο ειδήσεων η Δέσποινα παρουσιάζει και μια νεανική εκπομπή. «Σκοπός της εκπομπής είναι να κάνουμε τον κόσμο να ξεχαστεί από τα όποια καθημερινά προβλήματα, αλλά και να προβληματιστεί για άλλα ζητήματα που ίσως κάποιες φορές να έχουν άλλη ουσία, αφού ασχολούμαστε με εναλλακτικά θέματα. Την αγαπάω τη δουλειά μου, μου αρέσει πάρα πολύ. Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά αν δεν σου αρέσει. Η πίεση είναι τρομερή κι ο χρόνος που έχεις για τον εαυτό σου ή για την οικογένεια σου, ελάχιστος. Άρα όπως και να 'χει δε φτάνει, ένα απλό μου αρέσει». Όσο για τα σχέδιά της; Σκληρή δουλειά και σωστή ενημέρωση. «Δε θα πω, να γίνω πετυχημένη, αλλά θα πω να γίνω καλή. Κάθε μέρα που περνά. Να είμαι δημοσιογράφος και τίποτα άλλο. Από αυτούς που παλεύουν για την ενημέρωση».

ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.


( iTV Ιωάννινα )
Με μακριά ξανθά μαλλιά η Αθηνά Γεωργοπούλου μπορεί να έχει την εμφάνιση της Barbie και να είναι πολύ όμορφη, η ίδια όμως ποτέ δεν επαναπαύτηκε και από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί. Παράλληλα με τις σπουδές στην πληροφορική και αργότερα τις σπουδές σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, έκανε και διάφορες δουλειές προκειμένου να είναι αυτόνομη. «Το μικρόβιο της τηλεόρασης μου "μπήκε" γύρω στα 23-24 που δημιουργήθηκε η σχολή Δημοσιογραφίας. Τελειώνοντας την σχολή, οι δάσκαλοί μου (οι οποίοι δούλευαν και στο κανάλι), μου έκαναν πρόταση να παρουσιάσω εκπομπή αλλά δίσταζα και δεν το έκανα. Ήθελα να κάνω κάτι αξιοπρεπές και το επεξεργαζόμουν μέσα μου μέχρι την στιγμή που το αποφάσισα και τους είπα το "ναι". Το πρώτο πράγμα που τους πρότεινα ήταν κάτι ενημερωτικό αλλά τελικά καταλήξαμε σε μια πολυθεματική εκπομπή με καλεσμένους από τον χώρο της πολιτική αλλά και του lifestyle. Η εκπομπή που παρουσιάζω μέχρι σήμερα έχει τίτλο, "Παρέα με την Αθηνά" και μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 21:30 το βράδυ. Στην εκπομπή κάνω τα πάντα, από αρχισυνταξία και ρεπορτάζ μέχρι την παρουσίαση». Συνδυάζοντας την τηλεόραση με το ραδιόφωνο, η Αθηνά δουλεύει πολλές ώρες αλλά το διασκεδάζει ταυτόχρονα. Όσο για το ενδεχόμενο να έρθει στην Αθήνα, η ίδια δίνει την δική της απάντηση. «Αν δεν παρουσιαστεί κάτι πολύ καλό δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τα Γιάννενα για κανένα λόγο, ούτως η άλλως τα πράγματα εδώ είναι πολύ πιο ανθρώπινα. Περπατάς στον δρόμο και μιλάς με τον κόσμο, συζητάς, είναι αλλιώς». Η όμορφη Γιαννιώτισσα που θαυμάζει για διαφορετικούς λόγους την Χούκλη και την Μενεγάκη, έχει ως στόχο να μπορέσει να κάνει στο μέλλον μια εκπομπή κοινωνικού χαρακτήρα.

Μία συγγραφέας στην τηλεόραση


Η Αναστασία Κορινθίου (Κόσμος Tv, Ρόδος) με το παρουσιαστικό που διαθέτει θα μπορούσε να αποτελεί την "Μενεγάκη" της Ρόδου. Η εντυπωσιακή της εμφάνισή ωστόσο δεν στάθηκε αφορμή για να κυνηγήσει την τηλεόραση. Η εμπλοκή της με την τηλεόραση έγινε τυχαία μιας και η ίδια είναι συγγραφέας. Mε αφορμή το βιβλίο της με τίτλο, "Για την καρδιά ενός Αγγέλου" που μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία, ο διευθυντής του καναλιού την κάλεσε να μιλήσουν γι' αυτό και τελικά η γνωριμία τους εξελίχτηκε σε μια πολύ καλή συνεργασία. «Στο κανάλι ουσιαστικά είμαι τα τελευταία 5 χρόνια. Ξεκίνησα με πρωινάδικο, αλλά επειδή είμαι όπως σας είπα συγγραφέας, δημιουργήθηκε μια εκπομπή με τίτλο " Τι παίζει στο νησί " που ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα στα Δωδεκάνησα και πλέον είμαι στην παρουσίασή της». Η Αναστασία παρόλο που έχει γεννηθεί στην Αθήνα και οι συγγενείς της μένουν στην πρωτεύουσα, η ίδια δεν διανοείται να επιστρέψει. «Εδώ είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα και νιώθω Ροδίτισσα. Οι φίλοι μου είναι η οικογένειά μου και μέσα από την τηλεόραση έχω γίνει η "δική" τους Αναστασία, το "δικό" τους κορίτσι. Οι συμμαθητές του γιού μου του λένε, "είδαμε την μαμά σου" και οι κυρίες που με πετυχαίνουν στον δρόμο μου κάνουν αυστηρή κριτική για τα ρούχα, το μακιγιάζ, μιας και πραγματικά ενδιαφέρονται και αυτή η επαφή που έχω μαζί τους είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ!». Όσο για το αν έχει κάποια παρουσιάστρια σαν πρότυπο, δηλώνει «Πέρα από την Ράνια Θρασκιά που μου αρέσει γιατί έχει πολύ ωραίο χαμόγελό και γιατί μετά το Μακεδονία Tv, εργάστηκε σε ένα τοπικό κανάλι της Ρόδου, δεν έχω πρότυπα. Μου αρέσουν όσες κρατούν ατόφια την προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους, χωρίς να επηρεάζονται από τις τηλεθεάσεις και που τολμούν να παίρνουν το ρίσκο να παρουσιάζουν τα πράγματα ως έχουν».

Το lifestyle που κέρδισε την Αχαϊα

Σέξι, με αναλογίες που μαγνητίζουν τα βλέμματα και αρκετή τσαχπινιά, η Ρένα Βαρδαλαχάκη ( SuperB TV, Πάτρα) αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι η Πάτρα βγάζει ωραία κορίτσια. Εργατική με χρόνια εμπειρίας στην πλάτη της, τι κι αν ο πατέρας της είναι ο ιδιοκτήτης του καναλιού, η όμορφη παρουσιάστρια, που έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και μοντάζ, ξεκίνησε να δουλεύει το 1995 πίσω από τις κάμερες φτιάχνοντας trailer αγώνων και μοντάροντας αθλητικά και το 2000 αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα μπροστά από το γυαλί, ύστερα από παρότρυνση του Γιώργου Κασπίρη (πρώην συνεργάτη της Ελεονώρας Μελέτη) προκειμένου να παρουσιάσουν μαζί ψυχαγωγική εκπομπή. Το 2002 αναλαμβάνει το μεσημεριανό μαγκαζίνο που περιλάμβανε πολύ gossip. Για εννέα λοιπόν χρόνια παρουσίαζε το απόλυτο μεσημεριανό πρόγραμμα σε σημείο να δικαιούται επάξια τον τίτλο της "Πατρινής κουτσομπόλας" κατά το "Εθνικής". «Το "Ρένα Airways" ήταν μια δουλειά που αγάπησα και είναι λογικό αφού για εννέα ολόκληρα χρόνια την υπηρετούσα όσο καλύτερα μπορούσα. Αυτή βέβαια ήταν η πρώτη και τελευταία μου δουλειά αφού το 2011 μου έγινε πρόταση να αναλάβω το κεντρικό δελτίο του σταθμού, κάτι που δέχτηκα να κάνω και από το 2012 μέχρι και το Μάρτιο του '13 καθημερινά 21:00 το βράδυ, ήμουν στην παρουσίαση των ειδήσεων. Η τηλεόραση ήταν όλη μου η καθημερινότητά σε τέτοιο βαθμό που μέχρι να γεννήσω έβγαινα στο γυαλί». Η Ρένα, μετά από μια παύση είναι έτοιμη να επιστρέψει στο ψυχαγωγικό κομμάτι. «Η ενασχόληση μου με την ενημέρωση ήταν μια ωραία παρένθεση στη ζωή μου, πλέον είμαι σίγουρη ότι θα ασχοληθώ στο εξής με την ψυχαγωγία. Πάντα μου άρεσε το lifestyle και πρότυπό μου είχα τη Ρούλα Κορομηλά. Ήμουν από τα κορίτσια που έκαναν όνειρα και αν δεν είχε προκύψει το κεφάλαιο "παιδιά" στην ζωή μου, σίγουρα θα είχα δοκιμάσει την τύχη μου στην Αθήνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ